cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Zwart gat | cartoon

Inhoud 20
1888. Albert Einstein (1879 โ€“ 1955) voorspelde meer dan honderd jaar geleden al het bestaan van zwarte gaten......
-----

Professor Heino Falcke, die aan de universiteit in Nijmegen onderzoekswerk doet, is รฉรฉn van de mensen die leidinggevend zijn bij het wereldomvattende telescoopproject om een zwart gat zichtbaar te maken.----- Hij vertelde eerder bij de EO dat hij zijn religieus gevoel goed kon combineren met de wetenschap.

----- Hij ging met de presentator naar zijn Duitse woonplaats. Hier bezochten ze de kerk waar Heino vaker uit de bijbel voorleest...
-----

Een zwart gat bestaat uit door de zwaartekracht in elkaar gestorte materie.----- Zelfs het licht is er zรณ zwaar dat het niet meer uit dat gebied kan ontsnappen.

-----

Concentratie van massa..----- De concentratie is zรณ groot dat een ster, bij wijze van spreken, in een voetbal zou kunnen.

----- Zo'n zwart gat slorpt door de zwaartekracht รณรณk andere sterren en hemellichamen op.

----- De zwarte ronding is de waarnemingshorizon. Van hieruit ontsnapt geen licht meer. De lichtkrans is door verdichting opgloeiende materie die naar binnen valt en onzichtbaar wordt achter de waarnemingshorizon.

----- Hoe het zit met de materie daarbinnen....?

----- Vele, vele sterren kunnen erin verdwijnen..

----- Alles draait naar binnen zoals het water in een doucheputje. Echter .... waar blijft alles? Het is alsof alles in een punt wordt samengevat.

----- 11.04.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud