cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Woodstock | cartoon 1969 popmuziek

Inhoud 21
1942. ARTE-tv: -- 10.08.19 --

Op 15.08.19 is het 50 jaar geleden dat het Woodstockfestival begon.

Het Festival zou eerst in Walkill gehouden worden, maar de bewoners protesteerden en de zaak ging niet door.. ----- Woodstock is een dorp in de Amerikaanse staat New York. In 2000 had het dorp ongeveer 6200 inwoners. Men wilde na de afwijzing door Walkill het festival in dít dorp organiseren. De vergunningen werden ná het opstarten van de opbouw ingetrokken. Het festival week uit naar het dorp Bethel (4300 inwoners); dat is op 65 km afstand van Woodstock. Een boer stelde zijn land ter beschikking....

De vier jonge mannen die het organiseerden, hadden al veel kaarten verkocht, maar de opbouw op de derde locatie kwam niet op tijd klaar.

----- Terwijl de opbouw nog aan de gang was, kwamen van heinde en verre mensen het terrein op. Mét en zonder toegangskaarten. Er was nog geen omheining. ----- De toegangswegen werden als parkeerplaats gebruikt. Op een gegeven moment liet men gewoon zijn auto achter en liep verder..

----- Ten einde raad verklaarde de organisatie, via de geluidsinstallatie, dat het allemaal gratis zou zijn en dat men een eventueel bankroet uit 'idieële' motieven op de koop toe zou nemen.

Men legde zich neer bij de feiten, die veroorzaakt waren door de grote, de toegangswegen blokkerende toeloop. ----- Een artiest die er toevallig al was, werd min of meer gedwongen om maar het podium op te gaan. Men kreeg de andere artiesten n.l. niet aangevoerd. ----- Nadat die artiest een paar uur gespeeld en gezongen had, werden andere artiesten per helikopter aan- en afgevoerd. ----- Tijdens het festival braken er onweerachtige regenbuien uit. De mensen dansten en rolden in de modder... ----- In Woodstock traden o.a. Jimmy Hendricks, Janis Joplin, Bob Dylan, Joan Baez, Crosby, Stills & Nash (& Young), Blood, Sweat & Tears, Joe Cocker en Creedence Clearwater Revival op. ----- Zo'n 400.000 mensen bezochten het festival. Na afloop controleerde men bij het opruimen of er geen doden en gewonden gevallen waren. Alles was o.k.!! ........!?........ 15.08.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud