cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Woodstock | cartoon 1969 popmuziek

Inhoud 21
1942. ARTE-tv: -- 10.08.19 ------- Op 15.08.19 is het 50 jaar geleden dat het Woodstockfestival begon.


Het Festival zou eerst in Walkill gehouden worden, maar de bewoners protesteerden en de zaak ging niet door.
.

----- Woodstock is een dorp in de Amerikaanse staat New York.
In 2000 had het dorp ongeveer 6200 inwoners.

----- Men wilde na de afwijzing door Walkill het festival in dรญt dorp organiseren. De vergunningen werden nรก het opstarten van de opbouw ingetrokken.

----- Het festival week uit naar het dorp Bethel (4300 inwoners); dat is op 65 km afstand van Woodstock.

----- Een boer stelde zijn land ter beschikking....----- De vier jonge mannen die het organiseerden, hadden al veel kaarten verkocht, maar de opbouw op de derde locatie kwam niet op tijd klaar.----- Terwijl de opbouw nog aan de gang was, kwamen van heinde en verre mensen het terrein op. Mรฉt en zonder toegangskaarten. Er was nog geen omheining.

----- De toegangswegen werden als parkeerplaats gebruikt. Op een gegeven moment liet men gewoon zijn auto achter en liep verder..----- Ten einde raad verklaarde de organisatie, via de geluidsinstallatie, dat het allemaal gratis zou zijn en dat men een eventueel bankroet uit 'idieรซle' motieven op de koop toe zou nemen.----- Men legde zich neer bij de feiten, die veroorzaakt waren door de grote, de toegangswegen blokkerende toeloop.

----- Een artiest die er toevallig al was, werd min of meer gedwongen om maar het podium op te gaan. Men kreeg de andere artiesten n.l. niet aangevoerd.

----- Nadat die artiest een paar uur gespeeld en gezongen had, werden andere artiesten per helikopter aan- en afgevoerd.

----- Tijdens het festival braken er onweerachtige regenbuien uit. De mensen dansten en rolden in de modder...

----- In Woodstock traden o.a. Jimmy Hendricks, Janis Joplin, Bob Dylan, Joan Baez, Crosby, Stills & Nash (& Young), Blood, Sweat & Tears, Joe Cocker en Creedence Clearwater Revival op.

----- Ongeveer 450.000 mensen bezochten het festival. Na afloop controleerde men bij het opruimen of er geen doden en gewonden gevallen waren. Alles was o.k.!! ........!?........

----- 15.08.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud