cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Pedofilie | cartoon | pedoseksueel seks kinderen

Inhoud 6
496.

Het misbruik van kinderen door pedoseksuelen.. Pedofilie en seksualiteit in de katholieke kerk. ------ Kardinaal Simonis: `Wir haben es nicht gewusst`

------ Dit was géén slimme opmerking van de kardinaal. Hiermee kun je namelijk een vergelijking maken met de 2e wereldoorlog. Ná de oorlog zeiden veel Duitsers óók: `Wir haben es nicht gewußt`, terwijl achteraf bleek dat het vaak een smoes was om de waarheid over de jodenvervolging niet onder ogen te hoeven zien. ------ Zo'n opmerking (in het Duits) roept in onze tijd óók ongeloofwaardigheid op als het om andere mistoestanden gaat..
------ ------ ẞ -- Gewußt met ß (scharfes S) was net ná de oorlog en tot 1 augustus 1998 overal op de plaats van 'scharfes S' mogelijk. ------ Typemachine-variaties waren sz of ss.
Nieuwe spelling 1998: genießen, heißen en Buße met ß omdat het lang klinkt. Gewusst met ss omdat de u kort klinkt.
De ß heeft als officiële hoofdletteraanduiding: ẞ.
------ Nederlanders zeggen: "Ringel-s". Deze term komt misschien uit het Duits, maar de Duitsers gebruiken de term niet. Duitstaligen gebruiken voor de letteraanduiding de term 'das scharfe S', 'scharfes S' of 'eszett - sz'. ------ 2020 toevoeging: Kardiaal Simonis overleed op 2 september 2020 en werd op 10.09.20 begraven.(TV).

26.03.10 ► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud