cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

slager slachter | cartoon

Inhoud 22
2076.

Een slager (slachter, beenhouwer) in de weide...


Der Weideschuss, het schot in de wei,

wordt in Duitsland uitgevoerd door een aantal biologische boeren om de dieren de lange vervoersweg naar het slachthuis te besparen.

-----

Geen stress en angstreacties die onstaan door het laden van vrachtwagens, door lange vervoerstijden, door het opdrijven en opjagen in de slachthuizen en door de soms twijfelachtige toestanden in de slachterijen..----- De jager (slager) komt in de wei en schiet het rund in een keer morsdood. Het zijn dan ook scherpschutters die dit doen. Bij zo'n wei is een 'Hochsitz' neergezet, waarop de schutter wacht tot het rund zich in een goede positie bevindt.

----- De dieren hebben een vrij en goed leven gehad en zijn dood voordat er ook maar iets van angst en schrik tot hen doordringt..
----- Bij de wei komt een rijdende slagerij..... .
----- Het dode dier wordt daar verder uit elkaar gehaald en verder verwerkt.

----- Vaak wordt het grootste en sterkste rund neergeschoten. De andere dieren bekijken het ..... en zoeken even later uit wie nu het sterkste is en de leider in de groep wordt. Alles blijft rustig en er breekt geen oproer uit.

----- Wellicht gaat het in de natuur ook zo als de leider plotseling wegvalt.

----- In รฉรฉn Duitse deelstaat wil men dat het te slachten dier naar een vaste slachtplek in de wei gedreven wordt. Resultaat? De andere dieren associeren die plek met angst en stress, want dรกรกr valt regelmatig een koe om.
Daarom willen ze er niet naar toe... bij een volgende slacht...

----- 17.07.20

INFOCHEESE

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud