cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

overwinning oorlog | cartoon

Inhoud 23
2121.

De landing op Iwo Jima in de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) in de strijd tegen Japan. (23.02.1945)------- Omstreeks 10:20 u werd de eerste vlag neergezet. De foto werd door Louis Lowery gemaakt.

------- Toen een andere fotograaf, Rosenthal genaamd, op de bergtop aankwam, vernam hij dat de mariniers het bevel hadden gekregen om nog eens een veel grotere vlag te hijsen.

------- De eerste vlag die op de top geplaatst was, werd te klein bevonden, omdat ze niet goed te zien was vanaf de passerende Amerikaanse oorlogsschepen.

------- Voor de foto van Rosenthal, waarnaar de cartoon gemaakt is, is in werkelijkheid niet geposeerd. Er gaan wel verhalen rond over foto's waarvoor al dan niet geposeerd is.(?).

------- Voor een andere foto van soldaten om een vlag werd geposeerd.

------- Veel foto's, uniformen, insignes, voertuigen, vlaggen, onklaar gemaakte wapens etc. uit de Tweede Wereldoorlog bevinden zich in een oorlogsmuseum.

------- Bij verzamelaars zijn zulke spullen erg in trek. In de laatste tijd zijn enkele van die verzamelplaatsen in Nederland, die als museum fungeerden, leeggeplunderd tijdens bepaalde stille, rustige tijden..

------- 16.10.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud