cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Vaccinatie vaccinatiegraad inenten cartoon

Inhoud 21
1924.

Vaccinatietwijfelaars - vaccinatieweigeraars en injectienaalden. :

----- Er zijn veel mensen die twijfelen over de inenting van hun kind.
Mensen die weigeren, laten gaten in de verdediging vallen....----- Hoe groter het aantal mensen is dat zich ooit heeft laten inenten, hoe minder kans er bestaat op de verspreiding van zo'n ziekte.

----- Sommige kinderen mogen niet ingeënt worden tegen bepaalde ziekten omdat ze nog te jong zijn of omdat er lichamlijk iets is waardoor het niet kan.

----- Mensen die hun kinderen niet laten inenten, maken het voor die mensen gevaarlijker door het verlaagde inentingsniveau dat in groepen ontstaat.. Er zijn méér opstapplaatsen en tevens dus meer besmettingsplaatsen voor virussen en bacteriën.

-----

Verantwoordelijkheid t.o.v. het eigen kind en t.o.v. van anderen.----- Als men deelneemt aan het onderwijs en de kinderopvang etc. dient men mee te doen aan het inenten.

----- Het eigen kind loopt natuurlijk ook een verhoogd risico..-----

Als de vaccinatiegraad te laag wordt, weten 'ons soort mensen' het tóch beter. -------- In het elitedorp Bergen in Noord-Holland was het percentage op een gegeven moment nog maar 83% onder de tweejarigen.(2017).

----- Dat de oude besmettelijke ziekten er nu niet meer zijn en dat men kan denken dat het iets van vroeger is, is luxe. Als te weinig ouders de kinderen laten inenten, komen die nare, ellendige ziektes terug

----- De vaccinatiegraad moet hoger dan 95 procent zijn, wil het op de langere termijn veilig zijn.

----- 21.06.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud