cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Spook | cartoon spoken

Inhoud 20
1892.

Burn out----- Als werkwoord betekent het afbranden, platbranden, uitbranden, leegbranden, uitwoeden, uitrazen, opbranden of doorbranden.

----- Een burn-out is dus psychologisch gezien 'geestelijk dΓ³Γ³rbranden of afbranden'. Een geestelijke ontreddering door overbelasting. -----

Een depressie en een burn-out zijn verschillende problemen..----- Een depressie zit meer in het karakter van de persoon zelf verscholen.

----- Een burn-out vindt zijn oorzaak in het werk, in het te veel hooi op de vork nemen of de dingen 'te goed' willen doen. Een burn-out is meestal beter te genezen.

-----

De verschijnselen kunnen op elkaar lijken, terwijl de oorzaak niet hetzelfde is. ------- Men ziet het duister in bij beide zaken. Men heeft totaal geen fut. Men is negatief en somber gestemd.

----- Iemand met een burn-out is overbelast (overstresst, overspannen). Hier baat rust nemen of, als rust rusteloos en gespannen maakt (stress van het niks doen), andere leuke dingen gaan doen.

----- Een depressief persoon kan alles in zijn leven in orde hebben en toch depressief zijn. Het komt van binnenuit, vanuit zijn organisme, zijn brein.
Het zit in zijn karakter, in de chemie van zijn hersens. Een depressie heeft een grotere kans om terug te komen.

----- 19.04.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud