cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Schilderijen tentoonstelling | cartoon abstracte kunst

Inhoud 19
1745.

Schilderijententoonstelling -- Abstracte schilderkunst -- Kunstkritiek -- Kunstzinnige gesprekken -


----- Tussen 1910 en 1920 werden veel schilderijen steeds abstracter uitgewerkt. De schilders bedachten steeds meer niet-figuratieve visuele beelden.
----- Pablo Picasso en Georges Braque maakten kubistische schilderijen. Ze lieten de echte weergave van de werkelijkheid los. Schilders schilderden een voorwerp met verschillende, in de werkelijkheid onmogelijk zichtbare kanten TEGELIJK op het doek... De volledige abstractie stond aan zijn begin..
----- De schilderijen van Mondriaan werden steeds schematischer. Bomen: Op den duur zag je met enige fantasie nog een boom in de overgebleven lijnen. Zo had iedereen een eigen ontwikkelingslijn naar het abstracte...
----- Europese abstracte kunst: De abstracte kunst ontwikkelde zich onafhankelijk van elkaar op verschillende plekken in verschillende landen. Pas na een eigen ontwikkeling kwamen ze zich later tegen in de culturele uitwisselingen.
----- Vals plat: Schijnbaar vlak wegdek dat toch geniepig bergop gaat. Je moet de weg eerst opgaan als fietser of wandelaar om dat te ervaren.
----- Zo is het met kunst ook. Je moet je erin verdiepen... Dat kost weleens enige moeite met die ... platte schilderijen.. 06.06.18

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud