cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

roundup | cartoon

Inhoud 22
2046.

Glyfosaat, dat verkocht wordt onder Monsanto’s merknaam Roundup, is over de hele wereld het best verkochte en ook meest omstreden bestrijdingsmiddel. ----- -----

Monsanto, dat intussen overgenomen is door het grote chemieconcern Bayer, vreesde dat de uitkomsten van een TNO-onderzoek slecht zouden uitpakken ...


-----

Voor de toelating van RoundUp (glyfosaat) op de Europese markt zou dit funest zijn.
----- Monsanto zette het TNO-onderzoek stop toen de uitslag hun niet beviel..


----- Monsanto wilde in beginsel een huidstudie door TNO wel over laten doen,

zoals TNO had voorgesteld, maar concludeerde dat de huid-absorptie van ROUNDUP wellicht hoger zou uitvallen dan de 3 procent die de Duitse overheid voorschrijft.


-----

Monsanto betaalde z.g. 'neutrale' wetenschappers om hun naam onder onderzoeksverhalen van Monsanto te zetten nadat ze hier en daar wat veranderingen hadden aangebracht qua schrijfstijl.


----- Bij een 'officieel betrouwbaar' Duits onderzoeksinstituut werden wetenschappers omgekocht, volgens een Duits tv-programma.
----- Intussen zit Bayer met de ellende van Monsanto opgescheept en ondergaat in de USA gerechtelijke vervolgingen omtrent de kankerverwekkende stoffen die in Roundup zitten.
----- Op 14 mei 2019 gaf een Amerikaanse jury de Roundup-producent een boete van 2 miljard dollar. Slachtoffers (kanker) die intensief met Roundup bezig zijn geweest, hebben Monsanto (Bayer) aangeklaagd... De rechtbank achtte bewezen dat een paar mensen door Roundup overleden waren.
-----
Round up: naar boven afronden
Round up: arresteren, bijeendrijven

-----
Monsanto zal 'onschadelijk maken' in de tweede betekenis bedoelen.....(?).... (onkruid).
----- Eind 2017 besliste de EU nog dat Roundup nog zeker vijf jaar toegelaten mocht worden in de Europese Unie. Dit gebeurde na veel, veel discussie.
----- Maar het onkruid rukt op....dus... 15.03.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud