cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

PvdA Ploumen | cartoon

Inhoud 23
2165.

Lilianne Ploumen is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA. .-----

Ploumen heeft de zaak van Lodewijk Asscher overgenomen.

----- Lodewijk Asscher is, nรฉt voor het kabinet aftrad, vertrokken vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire en de belastingdienst. Hij was, toen het leed omtrent de toelagen al bezig was, n.l. minister van sociale zaken in een vroegere regering.

----- Hij dacht natuurlijk: "Als ik nรก het kabinet aftreed, maak ik me extra belachelijk en heb ik nog meer uit te leggen....".

----- Voordat er sprake van een aftredende regering was, had hij er de mond nog van vol: "Ik wil dit oplossen.... etc. etc."

----- In zijn rol als oppositieleider zou hij natuurlijk 'hol' klinken bij ieder woord dat hij als kritiek op het vroegere beleid en huidige oplossingen zou aanvoeren.

----- Hij wilde de regering natuurlijk vรณรณr zijn bij het terugtreden... Zo kon hij als eerste 'de brave man, die verantwoordelijkheid neemt' spelen.

----- 'In de Rooie Haan' was een kritisch VARA-radioprogramma uit de 70'er en 80'er jaren van de twintigste eeuw. De VARA (nu BNNVARA) en de PvdA hadden toen nog een sterk naar buiten toe zichtbaar, onverhuld verbond.... De Rode Haan was toen een soort logo voor socialisme.

----- 22.01.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud