cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Pontius Pilatus | cartoon

Inhoud 20
1836.

De Romeinen in het Heilige Land.Pontius Pilatus schoof de verantwoordelijkheid voor Jezus' dood opzij. De Joodse mensen (de Farizeeรซn) wilden het immers...-Verantwoordelijkheid wegwuiven, kan uitgedrukt worden met de woorden: '' Ik was mijn handen in onschuld .. ''.

----- Pontius Pilatus:

----- Hij was van 26 - 36 na Chr. praefectus civitatum (bestuurder van een provincie) van Judea in het Romeinse Rijk ten tijde van Keizer Tiberius.

----- Pilatus regeerde met harde hand.

----- Hij doodde veel Joden toen die protesteerden tegen het plaatsen van de afbeelding van de keizer in Jerusalem nadat hij in รฉรฉn nacht tijd stiekem het commando van het Romeinse leger naar Jerusalem had overgebracht.

----- Bijbel: Na de affaire met de aanbidding van Het Gouden Kalf waren afbeeldingen immers verboden bij de Joden.----- Een al 50 jaar bekende bronzen ring blijkt, na nieuw onderzoek, waarschijnlijk van Pontius Pilatus te zijn geweest. Het is een zegelring met de naam Pilatus. Hij diende om documenten te stempelen. De ring is ooit bij Bethlehem gevonden.----- Grote twijfel !!!! - Volkskrant 8 dec. -
Latere berichten van oudheidkundigen:
Het is een ring uit Jezus' tijd met de naam โ€˜Pilatusโ€™ erop, maar de kans is uiterst klein dat het de ring was van de bijbelse Pontius Pilatus, die Jezus veroordeelde.

De kans is bijna 100% dat het grootspraak is van een van de onderzoekers.----- 01.12.18

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud