cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Pensioen | cartoon

Inhoud 23
2131.

De pensioenen.


De regering en de vakbonden hebben op 04-07-2020 een vaststaand akkoord bereikt over de verdere, detaillerende afwikkeling van het eerdere pensioenakkoord; de uitwerking dus.

----- Het nieuwe pensioensysteem wordt duidelijker in de weergave van het belegde vermogen etc... . Alles wordt inzichtelijker.

.

Mensen die werken en gepensioneerden zullen een beter begrip en overzicht krijgen van het vermogen dat opgebouwd is.....----- Het pensioenfonds kan bekijken, taxeren of voorspellen wat je later ontvangt, maar men belooft niets meer.

----- De verwachte resultaten zullen in een realistische verwachting weergegeven worden en er is uitzicht op een pensioen waarmee je wellicht nog iets kunt..

----- De pensioenrechten uit het stelsel van nu worden afgeschaft; hierdoor hoeven de huidige rekenrentes en dekkingsgraden niet meer toegepast te worden.

----- Gaat het slecht met de economie? Dan zullen de pensioenen eerder zakken dan nu. Gaat het goed? Dan zullen de pensioenen forser stijgen..

----- Ouderen, die niet meer aan een pensioenopbouw kunnen werken, zullen minder van de schommelingen merken

----- Jongeren hebben nog lange tijd de kans om aan een goede opbouw te werken.


----- Pensioenen en uitkeringen gaan nu sterker mee op en neer met de de welvaart of stand van de economie. .----- Solidariteit, verplichtingen en collectief beleggen blijven.
Verder ..... is het te ingewikkeld om het hier verder uit te werken.


----- De tijd zal het leren.

----- 01.11.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud