cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Pensioen | cartoon

Inhoud 23
2131.

De pensioenen.

De regering en de vakbonden hebben op 04-07-2020 een vaststaand akkoord bereikt over de verdere, detaillerende afwikkeling van het eerdere pensioenakkoord; de uitwerking dus.

----- Het nieuwe pensioensysteem wordt duidelijker in de weergave van het belegde vermogen etc... . Alles wordt inzichtelijker.

.

Mensen die werken en gepensioneerden zullen een beter begrip en overzicht krijgen van het vermogen dat opgebouwd is.....


----- Het pensioenfonds kan bekijken, taxeren of voorspellen wat je later ontvangt, maar men belooft niets meer. De verwachte resultaten zullen in een realistische verwachting weergegeven worden en er is uitzicht op een pensioen waarmee je wellicht nog iets kunt..
----- De pensioenrechten uit het stelsel van nu worden afgeschaft; hierdoor hoeven de huidige rekenrentes en dekkingsgraden niet meer toegepast te worden.

----- Gaat het slecht met de economie? Dan zullen de pensioenen eerder zakken dan nu. Gaat het goed? Dan zullen de pensioenen forser stijgen..
----- Ouderen, die niet meer aan een pensioenopbouw kunnen werken, zullen minder van de schommelingen merken
----- Jongeren hebben nog lange tijd de kans om aan een goede opbouw te werken. Pensioenen en uitkeringen gaan nu sterker mee op en neer met de de welvaart of stand van de economie. . Solidariteit, verplichtingen en collectief beleggen blijven. Verder ..... is het te ingewikkeld om het hier verder uit te werken.
----- De tijd zal het leren. 01.11.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud