cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Grijze roodstaart papegaai | cartoon

Inhoud 22
2019.

De grijze roodstaartpapegaai: Papegaaiensoort (familie Psittacidae). De vogel hoort thuis in Midden-Afrika.----- Het zijn slimme, groepsgevoelige, sociale vogels. Ze vormen vaker grotere groepen (20 tot 30 vogels). Het orginele woongebied omvat dichte regenwouden, bossavannes, bosranden, mangrovebossen, boerderijgebieden en begroeide huisomgevingen

----- De vogels zijn van nature schuw. Ze blijven op afstand van mensen; de drukte van dorpen en steden.

----- In Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten houdt men het dier veel als huisdier. Het dier is een goede prater.

-----

De grijze roodstaartpapegaai leeft een leven lang samen met een partner. In boomholtes maken ze hun nesten.. .----- Het vrouwtje broedt ongeveer 4 weken op de 2 tot 5 eieren, terwijl het mannetje waakzaam is en voer aansleept.

----- De kuikens worden doorgaans 3 maanden door pa en ma verzorgd.

----- Er zijn twee soorten: 1.de gewone grijze roodstaart - 2.de Timneh grijze roodstaart.-- Latijnse namen: 1.Psittacus erithacus - 2.Psittacus timneh

----- Er zijn verschillen in de donkerheid van de kleuren en de grootte.
De Timneh grijze 'roodstaart' heeft een grijsachtige tot bruinige staart.----- Onderzoek: De ene papegaai gaf de andere papegaai een muntje om eten te 'kopen' bij de onderzoeker.. .----- Twee papegaaien zaten in twee cellen naast elkaar. In de tussenwand was een kleinere opening..

----- Een papegaai, met een voorraadje muntjes, had geleerd om met zijn muntjes eten te krijgen.

----- Toen de tweede papegaai, die gรฉรฉn muntjes had, eten wilde krijgen, kreeg hij steeds een muntje van de andere papegaai (door de tussenopening)

----- De proef lukte alleen met grijze roodstaartpapegaaien.

Zie รณรณk cartoon-713

----- 17.01.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud