cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Over the top | cartoon snelheidslimieten

Inhoud 21
1966.

Over (ENG.) betekent o.a.: over, boven, bij, over ...heen----- Over the top (Eng): buiten het redelijke, te dik aangezet, het te bont maken, te ver gaan, overtrokken, overdreven, té overdadig, bombastisch, het is té..... , te erg.----- In Engeland gebruikt men ook wel de afkorting OTT. Wat is de oorsprong van de Engelstalige uitdrukking 'Over the top?'

----- De uitdrukking werd voor het eerst standaard gebezigd gedurende de Eerste Wereldoorlog. In die oorlog waren troepen betrokken in een loopgravenoorlog.

-----

Als de troepen over de loopgravenwal in de aanval moesten, klonk gewoonlijk het bevel: "Be over the top lads and best of luck!". '(Wees) ... BOVENOP, over de top kerels en veel geluk!'

Met de over the top-tactiek veroverde men weinig of geen land.

----- Er werden overdreven veel soldaten ingezet voor niks. De taak was ook té groot voor zo'n soldaat.

Honderdduizenden soldaten sneuvelden of raakten gewond. Het was overdreven veel van het slechte. Het was onredelijk.... ► WO2(1914-1918)

cartoon 1827

----- Verkeer ► Volgens verkeersdeskundigen zorgt langzamer rijden voor een lagere stikstofuitstoot .... en bij druk verkeer voor een betere doorstroming omdat er minder ingehaald wordt; men gaat minder van rechts naar links en weer terug.

----- 29.09.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud