cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Wandelen wandelaars | cartoon

Inhoud 23
2123.

Pre-historische wandelaars, een luiaard en een mammoet. - 10.000 jaar geleden..

Oudheidkundigen hebben in de USA (New Mexico) voetafdrukken van een jonge volwassene en een klein kind (kleuterleeftijd) in een drooggevallen meer gevonden.

------- Ze ontdekten ook even oude sporen van een reuzenluiaard en een mammoet die ongeveer gelijktijdig met de mensen die plek passeerden.

------- De mensen liepen in een rechte lijn door.
------- Hieraan kunnen de onderzoekers zien dat de mensen op dat moment niet bang waren en goed om wisten te gaan met hun omgeving.

------- De reuzenluiaard was verwant aan de luiaards die in de Zuid-Amerikaanse oerbossen in de bomen hangen en daar erg sloom rondklimmen.
------- In Zuid-Amerika, Midden-Amerika en in het zuiden van Noord-Amerika wandelden in die tijd gigantische luiaards rond die meer dan 3000 kilo konden wegen.

------- De mammoet is ongeveer 4000 jaar geleden uitgestorven.. Een mamoet kon wel 3600 kilo wegen.
------- Er waren meerdere soorten mammoeten.. Zo was er de wolharige mammoet en de steppenmammoet. Er waren ongeveer zeven soorten.

------- In het gebied werden ook pootafdrukken van andere grote luiaards, wellicht toentertijd zeer bloeddorstige sabeltandtijgers en reuzenwolven gevonden.
Het zal best gevaarlijk gebied zijn geweest.

------- Volgens de opvattingen van velen kwamen de eerste mensen ongeveer 12.000 jaar geleden via de de Beringstraat, die in de ijstijd drooggevallen was, vanuit SiberiΓ« naar Amerika en hebben daar hun leven voortgezet.

------- 19.10.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud