cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Bolivia - Bolivië - cartoon

Inhoud 22
1997.

Evo Morales (1959) is een politiek leider die als voorman uit de inheemse bevolking via verkiezingen aan de macht gekomen was.----- Van van 2006 tot 2019 is hij president geweest van het Zuid-Amerikaanse land Bolivië..

----- Toen hij na de zoveelste presidentsperiode via schimmige steun van gerechtshoven en via gefraudeerde verkiezingen aan de macht wilde blijven, brak de pleuris uit.----- Na het bereiken van de grondwettelijke limiet in het aantal presidentsperiodes bleef hij zich toch aan de macht vastklampen..----- Hij probeerde ondanks het kerende tij toch alles naar zijn hand te zetten en dit werd hem fataal.... Hij moest vluchten. Volgens de laatste berichten heeft hij asiel in Argentinië gekregen..----- De betekenis van het woord protocol in dit verband. Protocol: gedragscodes, gedragsregels, traditionele gebruiken.
----- Een quote van Morales: "Ik ben geen man van het protocol." Hij hield niet van etiquette of het decorum.----- Moraal: Het gedrag omtrent goed en kwaad. Gewetensvol gedrag. Ethiek. Ethisch gedrag.----- Als er iets ethisch te leren valt uit een verhaal zegt men weleens: "Dat is de moraal van het verhaal."

----- Moreel en moraal betekenen hetzelfde. Men heeft het weleens over morele waarden.

----- Moreel en moraal worden beiden ook gebruikt in de zin van morele sterkte, weerbaarheid, gemoedsgesteldheid, zelfvertrouwen, een innerlijke krachtsgevoel.

Bijv.: 'Het moreel van het voetbalelftal was laag' --- 'De wielrenner had geen moraal meer en moest lossen.' : Moraal: geestelijke pit, het kunnen afzien, pijn kunnen lijden...

----- 12..12.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud