cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Kruisening | cartoon

Inhoud 22
2028.

Le Petit Monde De Don Camillo (Fernandel als pastoor) - Een film uit 1952. Vertaling: De Kleine Wereld van Don Camillo----- Dit was de eerste Don Camillo-film; er zouden nog vier Frans-Italiaanse producties volgen.

----- Don Camillo is priester (pastoor) in een Italiaans dorp. Zijn opponent is Peppone; hij is de communistische burgemeester van het stadje.

----- Mede door hun tegengestelde overtuiging proberen ze elkaar steeds maar weer in de val te laten lopen...

----- Daar ze vroeger samen in de klas gezeten hebben, zijn het op een bepaalde manier Γ³Γ³k vrienden en sluiten ze van tijd tot tijd vrede...

----- In hΓΊn tijd waren de Don Camillo-films een groot succes. De hierboven genoemde film staat nog altijd bij de eerste tien Franse filmtoppers aller tijden....

-----

The Passion is een populaire, muzikale interpretatie en uitvoering van Het Lijdensverhaal; de lijdensweg, de kruisening, de verrijzenis van Jezus etc..Deze jaarlijkse gebeurtenis vindt in 2020 op 9 april plaats in Roermond.

----- De EO en KRO-NCRV organiseren het evenement. De personen die al zingend en pratend in het verhaal zullen optreden, werden vandaag op NPO 1 Televisie bekend gemaakt.

----- De rode draad in tiende uitvoering is 'Vrijheid' (Verlossing?).

----- Het is in 2020 namelijk 75 jaar geleden dat Nederland helemaal bevrijd werd.

----- april 2020 TOEVOEGING: Wegens het corona-virus is het in 2020 in Roermond NIET doorgegaan.

----- In 2020 werd de Passion i.v.m. coronamaatregelen vanuit het Mediapark in Hilversum uitgestraald. Men had toen 2.900.000 kijkers.


----- Toevoeging 2021: In april 2021 - Passion Roermond met Humberto Tan als verteller. Organisatie: KRO-NCRV (Geen EO); aangepast aan de dan geldende coronaregelgeving....

----- 05.02.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud