cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Kandinsky schilder | cartoon abstracte kunst symbolisme

Inhoud 18
1823.

Kunstverwarring: abstract - figuratief.----- Wassily Kandinsky (Rusland, 16.12.1866 –Frankrijk, 13.12.1944) was een Russisch-Franse kunstschilder en graficus.

In het begin kon men hem bij het expressionisme onderbrengen, ook wel bij het symbolisme: schilderen was niet alleen waarnemen, maar er moest ook betekenis en gevoel in liggen. 't Abstract expressionisme ontstond.

----- Kandinsky gaf vorm en een wijsgerige ondergrond (betekenis) aan de abstracte kunst in het begin van de 20e eeuw. ----- ----- Een abstract kunstenaar geeft niet de werkelijkheid weer, maar werkt in vormen, lijnen en kleuren. ----- Met materialen probeert hij zijn emoties uit te drukken (abstract expressionisme). ----- Dat is het tegenovergestelde van wat de figuratieve kunstenaar doet; die wil een realistisch beeld scheppen. Hierin kan ook gevoel en betekenis (expressie) gelegd worden, maar dan gaat het al iets afwijken van de werkelijkheid.... ----- ----- Een schilderij van Kandinsky dat door erfgenamen van een vroegere, overleden eigenaar als roofkunst opgeëist werd, kan volgens de rechtbank in het museum blijven. 02.11.18

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud