Tekeninfo-37 - spotpen.nl

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

Ga naar de inhoud
Infogroep

Tekeninfo - (1832-nu) - Info-37

Klik op de koppelingen

12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Duitse Radio WDR5  d.d. 08.12.18 15.00 uur.
Schicht im Schacht (TV-cabaret herhaald op de radio).
De WDR verzorgt een humoristisch programma  over het voorbijgaan van de Duitse mijncultuur. (radio - WDR5)
Lees meer bij limburg.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 07.12.18
Onderzoekers: 'Tekenen beter voor onthouden dan opschrijven'
Wie iets moet onthouden, kan dit beter tekenen dan opschrijven. Met name ouderen hebben hier baat bij, stellen onderzoekers van de Universiteit van Waterloo. Zij hopen dat de onderzoeksresultaten mensen met dementie kunnen helpen.
De wetenschappers ontdekten dat zelf iets tekenen een betere methode is om nieuwe informatie op te slaan dan het over te schrijven op een briefje, het te visualiseren of passief naar een afbeelding te kijken. De techniek zou ook werken voor mensen die niet goed kunnen tekenen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 30.11.18
'Niet Star Wars maar The Wizard of Oz invloedrijkste film aller tijden'
Volgens wetenschappers van de Universiteit van Turijn is The Wizard of Oz de invloedrijkste film aller tijden. De musical uit 1939 houdt andere klassiekers als Star Wars (1977), Psycho (1960) en King Kong (1933) achter zich.
Het onderzoek waar The Telegraph over schrijft is gebaseerd op de hoeveelheid verwijzingen die films onderling naar elkaar maken. Wetenschappers ontwikkelden een algoritme dat ruim 47.000 films van de online database IMDB kon beoordelen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  1Limburg.nl  d.d. 01.12.18
Overlijden Pierre Cnoops: 'Limburg gaat grootheid missen'
Met het onverwachte overlijden van Pierre Cnoops verliest Limburg een grootheid in de carnavalswereld.
"De koning van de buut is overleden", zegt L1-verslaggever Tom Doesborg. Limburgs bekendste buuttereedner stierf zaterdagochtend totaal onverwacht op 80-jarige leeftijd.
Er wordt met veel verdriet gereageerd op zijn overlijden. "Heel Limburg gaat deze groot man missen", zo luidt een van de reacties op social media. "Wat hebben veel mensen van hem genoten."
'Alles meegemaakt'
Cnoops kondigde enkele weken geleden aan te stoppen met optreden. Hij zou alleen de nog geplande optredens afmaken. Er stonden nog ongeveer tien optredens in zijn agenda. "Ik stop ermee, omdat ik het nu 60 jaar heb gedaan. Ik ben bijna overal geweest, ik heb alles meegemaakt", vertelde Cnoops toen op L1. "Ik vind het verstandiger om het aan de jongeren over te laten. Mijn hoogtepunt heb ik denk ik wel gehad."
Lees meer bij 1limburg.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 01.12.18
De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush is op 94-jarige leeftijd overleden.
"Het bedroeft Jeb, Neil, Marvin, Doro en mij om aan te kondigen dat, na 94 opmerkelijke jaren, onze geliefde vader is overleden", liet zijn oudste zoon George W. zaterdagochtend (Nederlandse tijd) weten in een verklaring.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 30.11.18
'Tweeduizend jaar oude ring van Pontius Pilatus gevonden in Jeruzalem'
Een tweeduizend jaar oude zegelring, die al in 1969 werd gevonden bij archeologische opgravingen bij Jeruzalem, heeft hoogstwaarschijnlijk behoord aan Pontius Pilatus.
Archeologen hebben de inscriptie 'van Pilatus' nu pas kunnen ontcijferen doordat de ring goed is schoongemaakt.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 24.11.18
Archeologen vinden mummies uit dertiende eeuw v. Chr. in graf bij Luxor
Archeologen hebben een graf blootgelegd uit de dertiende eeuw voor Christus, de zogenoemde ramessidische periode. Het graf is gevonden ten westen van Luxor in het zuiden van Egypte. Dat heeft de Egyptische minister van Oudheden Khaled al-Anany zaterdag bekendgemaakt, melden Egyptische media.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 23.11.18
Foto bevestigt authenticiteit van recentelijk ontdekte Mondriaan
Een foto heeft nog eens de echtheid bevestigd van een recentelijk ontdekt werk van Piet Mondriaan (1872-1944), dat op de lopende kunstbeurs PAN in Amsterdam is gepresenteerd.
Een kunsthandelaar trof het portret uit 1901 aan tijdens een taxatie. Het doek, waarop Elisabeth Sophia Maria Cavalini (1873-1933) staat afgebeeld, was niet eerder bekend.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl  d.d. 20.11.2018
Senaat voor grondwetswijziging, gekozen burgemeester stap dichterbij
De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel van D66 om de benoeming van de burgemeester en de commissaris van de koning uit de Grondwet te halen. Deze deconstitutionalisering van de kroonbenoeming maakt de weg vrij voor een gekozen burgemeester.
Omdat het gaat om een grondwetswijziging had D66-fractievoorzitter Rob Jetten, die de initiatiefwet verdedigde, een tweederde-meerderheid in de Eerste Kamer nodig.
Lees meer bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud