Tekeninfo-36 - spotpen.nl

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

Ga naar de inhoud
Infogroep

Tekeninfo - (1711-nu) - Info-36

Klik op de koppelingen

12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 19.09.18
'Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vrede'
Noord- en Zuid-Korea stellen een nieuwe stap te hebben gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vreedzaam schiereiland.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18.09.18
Duits ziekenhuis: Woordvoerder Pussy Riot zeer waarschijnlijk vergiftigd
Het ziekenhuis in Berlijn dat Pussy Riot-activist Pyotr Verzilov behandelt, zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat de man is vergiftigd. Verzilov is buiten levensgevaar, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag.
Wel heeft de activist nog intensieve zorg nodig, aldus het ziekenhuis. "We zijn zeer positief over zijn herstel."
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13.09.18
Gezochte Russen: 'We worden ten onrechte beschuldigd van de aanslag op Skripal'
Twee Russen die zich voor de Russische televisie lieten interviewen, zeggen ten onrechte te worden beschuldigd van de moordaanslag op Sergei Skripal in het Engelse Salisbury.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13.09.18
Turkse centrale bank negeert Erdogan en verhoogt rente
De Turkse centrale bank heeft de rente waartegen banken lenen bij de bank verhoogd van 17,75 procent naar 24 procent. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan sprak zich eerder juist uit voor een renteverlaging.  
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12.09.18
Herald Sun plaatst 'racistische spotprent' Serena Williams opnieuw
De Australische krant Herald Sun bestrijdt de kritiek dat een cartoon naar aanleiding van de woedeaanval van tennisser Serena Williams in de finale van de US Open racistisch zou zijn.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 10.09.18
Beeldend kunstenaar Co Westerik (94) overleden
In zijn woonplaats Rotterdam is maandagmiddag beeldend kunstenaar Co Westerik overleden. Hij is 94 jaar geworden en was al langere tijd ziek.
Het oeuvre van Westerik bestaat uit ruim tweehonderd olieverfschilderijen, waarvan Snijden aan gras (1966) waarschijnlijk het bekendste is. Reproducties van dit werk werden in de jaren zeventig uit de trein verwijderd, nadat veel mensen er aanstoot aan hadden genomen.
----------
Lees meer bij  nu.nl
----------
''Snijden aan gras''  is te zien bij  stedelijk.nl
----------
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29.08.18
Wetenschappelijke vertaling Mein Kampf klaar
De wetenschappelijke nieuwe vertaling in het Nederlands van Adolf Hitlers Mein Kampf is klaar. Mijn strijd, een uitgave van Prometheus, komt woensdag van de drukker en zal binnen enkele dagen voor belangstellenden beschikbaar zijn.
De boekhandels hebben al circa 2.500 exemplaren besteld. Hoe groot de oplage is, wil Prometheus niet zeggen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 04.09.18
Veelbesproken ode Jesse Klaver vertoont opvallende gelijkenissen met lofzang van cabaretier Vincent Bijlo.
De cabaretier, die zijn eigen ode wijdde aan de Nederlandse verpleegkundigen, is door Klaver niet om toestemming gevraagd voor het gebruik. Zelf ontkent GroenLinks het idee te hebben gekopieerd.
Lees meer bij  volkskrant.nl
---------
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 04.09.18
ING schikt in witwaszaak voor honderden miljoenen met OM
ING heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken.
De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro die ING zou hebben verdiend met de activiteiten. Beide bedragen worden overgemaakt aan de autoriteiten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 21.08.18
'Trump schaft strenge milieuregels voor kolencentrales af'
De Amerikaanse president Donald Trump gaat dinsdag aankondigen dat hij strenge milieuregels voor kolencentrales zal terugdraaien. De regels waren door zijn voorganger Barack Obama doorgevoerd.
Het was een van de speerpunten van Obama om vervuilende bedrijven te dwingen minder vervuilende gassen uit te stoten. Door de nieuwe federale regels moesten onder meer bedrijven met oude kolencentrales veel investeren om het milieu minder te belasten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 30.08.18
Geert Wilders ziet vanwege dreigementen af van cartoonwedstrijd
PVV-leider Geert Wilders ziet vanwege de vele dreigementen aan zijn adres af van zijn cartoonwedstrijd met spotprenten over de profeet Mohammed.
"Er staat een prijs op mijn hoofd, een hoge Pakistaanse geestelijke heeft - zo vertelde de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, red.) me recent - een fatwa tegen me uitgesproken en er is iemand gearresteerd die claimde me te willen vermoorden", zo schrijft Wilders in een bericht op Twitter.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29.08.18
'Russische trollen richten zich in Nederland op MH17 en Geert Wilders'
Rusland probeert in Nederland met zogenaamde internettrollen op Twitter discussies over de ramp met vlucht MH17, racisme, migratie en steun voor de PVV en Geert Wilders te beïnvloeden.
Dat concludeert De Groene Amsterdammer na een analyse van bijna drie miljoen tweets van ruim 2.800 Twitter-accounts die worden gelinkt aan de Russische 'trollenfabriek' met de naam Internet Research Agency.
Lees meer bij  nu.nl
-------
De Russische (bruine) beer als nationale metafoor (als vergelijking; figuurlijke overdracht)  is al eeuwen oud.
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 27.08.18
Leidse Lakenhal te voorbarig bij spreken van nieuwe Rembrandt
Het nieuws dat een conservator van De Lakenhal in Leiden een niet eerder ontdekt schilderij van Rembrandt van Rijn heeft gevonden, blijkt te voorbarig. De culturele instelling zegt dat er momenteel geen nieuws is waarmee ze naar buiten wil treden.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 24.08.18
Den Heldernaar wil in beslag genomen spullen terug en breekt in bij politie
Een man uit Den Helder heeft vrijdagnacht ingebroken in het politiebureau aan de Bastiondreef om zijn in beslag genomen spullen terug te krijgen. Kort na de inbraak werd de man gearresteerd.
Volgens de politie kon de man het niet verkroppen dat zijn spullen in beslag waren genomen.
Lees meer bij  nu.nl
--------------------
Lees meer over de reorganisatie van de politie (1-21 augustus) bij  dagbladvanhetnoorden.nl
--------------------
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 22.08.18
Politie identificeert 55-jarige man als verdachte in zaak-Nicky Verstappen
De politie heeft aan de hand van DNA-bewijs een 55-jarige man geïdentificeerd als verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. De elfjarige jongen werd in 1998 seksueel misbruikt en vermoord tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  historisch nieuwsblad.nl  d.d. 20.08.18
De Praagse Lente
Tanks in Praag en hoe de Russen met tegenzin ingrepen
In het voorjaar van 1968 liet de nieuwe leider van Tsjecho-Slowakije de teugels vieren. Alexander Dubček streefde naar een ‘socialisme met een menselijk gezicht’. Maar in de nacht van 20 op 21 augustus maakten troepen van het Warschaupact een eind aan de Praagse Lente. Dat was niet alleen tegen de zin van de Tsjechen, maar eigenlijk ook tegen die van de Russen zelf.
Radio WDR5 21.08.18
Heinrich Böll (schrijver ) was toen met zijn familie in Praag. Zijn zoon vertelde op de radio dat zij óók beschoten werden in Praag. Hij heeft er nu nog gehoorschade van.
De pantserwagens van de Russen stonden voor het geboortehuis van de schrijver Kafka....
Het zou nog ruim 20 jaar duren voordat er een omwenteling kwam. (Fluwelen Revolutie 1989 - Václav Havel)
De troepen van de Sovjet-Unie bleven  in Tsjecho-Slowakije tot 1991 vanwege het Warschaupact .
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 20.08.18
'#metoo-aanjager Asia Argento beticht
van seksueel ontoelaatbaar gedrag'
Asia Argento, de Italiaanse actrice en regisseur die als een van de eersten Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, zou nu zelf zijn beschuldigd van aanranding.
Ze heeft de man die haar beschuldigt eerder een grote som geld gegeven, schrijft The New York Times op basis van documenten over de zaak.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18.08.18
Kritiek op andere betaling psychische zorg: 'Depressie is geen gebroken been'
​Zorgverzekeraar Menzis kreeg maandag veel verontwaardigde reacties toen de verzekeraar aankondigde de kosten voor de behandeling van depressies en angsten te gaan vergoeden op basis van het behaalde resultaat, en niet langer op basis van het aantal behandelingen. Waarom is het besluit zo omstreden en is de kritiek terecht?
''We willen belonen op de uitkomsten en niet langer op het aantal behandelingen. Het belang van de patiënt wordt nu meegewogen'', zegt een woordvoerder van Menzis maandag over de plannen. Het leidt tot veel verontwaardigde reacties.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 17.08.18
Van der Weijden zwemt Elfstedentocht zonder recreanten door poepbacterie
Zwemmer Maarten van der Weijden moet vanaf zaterdag zijn Elfstedentocht alleen zwemmen. Sponsoren die een stuk met hem mee zouden zwemmen mogen vanwege de aanwezigheid van de E.coli-bacterie (poepbacterie) in de Friese wateren niet meezwemmen.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 17.08.18
Honderden kranten VS spreken zich uit tegen Trumps houding tegenover pers.
Meer dan driehonderd kranten en bladen in de Verenigde Staten spreken zich donderdag uit voor de vrijheid van de pers. Daarmee reageren ze op president Donald Trump, die verschillende mediabedrijven "vijanden van het Amerikaanse volk" genoemd heeft.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij Het Dagblad van het Noorden - dvhn.nl  d.d. 15.08.18
Opinie: Verbod op nikab is niet discriminerend
Als je bedoelingen goed zijn, kijk je elkaar open in het gezicht, meent Corry Nicolay. Ze begrijpt de discussie rond een boerka- en nikabverbod niet.
Verbaasd lees ik in het DvhN van 6 augustus dat een boerkaverbod nergens toe leidt. Het is volgens John Jansen van Galen een drogreden dat we elkaar in een gesprek moeten kunnen herkennen. Hij bedoelt waarschijnlijk dat we elkaar in het gezicht moeten kunnen zien.
Eigenlijk begrijp ik de discussie rond een boerka- en nikabverbod niet. In Marokko, Turkije en ook in Nederland is al ver voor deze discussie bepaald dat we elkaar moeten kunnen aankijken en zien wie we voor ons hebben.
Lees hierover meer bij  dvhn,nl
-------
Lees ook meer bij  nu,nl over het boerkaverbod.
-------
Gelezen bij nu.l  d.d. 15.08.18
Raad van State verbiedt vergiet op hoofd voor de foto op het identiteitsbewijs
De Raad van State heeft woensdag bepaald dat mensen geen vergiet op hun hoofd mogen zetten voor hun pasfoto voor een identiteitsbewijs.
De zaak was aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen. De vrouw is pastafari, oftewel een aanhanger van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Toen de vrouw twee jaar geleden een identiteitskaart en een rijbewijs aanvroeg, werden haar pasfoto's door de gemeente geweigerd omdat zij een vergiet droeg.
Lees meer bij  nu.nl
Andere godsdienstigen mogen wél met een hoofddoek, keppeltje of tulband op de pasfoto.
Er zijn landen waar de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster wél als religieuze groep erkend is...
Gelezen bij nu.l  d.d. 13.08.18
Turkse lira daalt nog eens 10 procent.
De Turkse lira is maandag verder in waarde gedaald na de vrije val vorige week. De munt daalde nog eens 10 procent tot een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar.
De Turkse minister van Financiën zou met plannen komen om de rust op de markt te proberen te herstellen.
De lira staat onder grote druk, mede door de sterk verslechterde relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten over de hechtenis van de Amerikaanse predikant Andrew Brunson. De VS neemt de nodige maatregelen tegen Turkije, omdat het land weigert Brunson vrij te laten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.l  d.d. 10.08.18
Kleinere appels en peren door droogte
Appels en peren die dit najaar geplukt gaan worden, zullen door de recente droogte kleiner zijn dan anders. De oogst van fruit dat vers gegeten wordt en zonder beschadiging geplukt wordt, zal volgens de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) lager uitvallen dan geraamd.
Lees meer bij  nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud