cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-35

Infogroep

Tekeninfo - (1711-1771) - Info-35

Klik op de koppelingen

Gelezen bij nu.l  d.d. 07.08.18
Agave groeit in tuin in Den Hoorn door warmte uit tot plant van ruim 4 meter
De woestijnplant agave die al meer dan veertig jaar in de tuin van Wim de Lange uit het Zuid-Hollandse Den Hoorn stond, is door het warme weer ineens hard gaan groeien. De plant is tot een hoogte van maar liefst 4 meter gegroeid.
Lees meer bij  nu.nl
NPO Radio 1 d.d. 04.08.18
13:00 - 14:00 uur dr Kelder en Co  
Jort Kelder
Jort Kelder is uw presentator van dienst. Hij verdeelt het spel aan tafel en pookt zijn deskundige panel op waar nodig.
Als u wilt, heeft u uw presentator in uw broekzak: app JORT AAN  06-57504448. Zo kunt u op elk gewenst moment uw ongezouten mening aan  hem mededelen of meepraten over hypes en hysterie in het nieuws.Jort Kelder is bekend als televisiepresentator van programma’s als Hoe  heurt het eigenlijk? en is met regelmaat te gast in talkshows. Tot 2007  was hij hoofdredacteur van Quote..

Lees meer bij  radio-een.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 02.08.18
Tekort vrachtwagenchauffeurs leidt tot 'grote bevoorradingsproblemen'
Er dreigt een groot gebrek aan truckers en volgens brancheorganisatie VERN kan de Nederlandse economie daardoor stilvallen. De brancheorganisatie in het wegtransport voor het mkb slaat daarom alarm.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 28.07.18
Arnon Grunberg had graag zelf de Bijbel geschreven
Schrijver Arnon Grunberg had graag de Bijbel zelf geschreven. Dat vertelt hij zaterdag in een interview met AD.
"Zowel het Oude als het Nieuwe Testament", aldus Grunberg. "Elke schrijver met een beetje ambitie zou toch wel de Bijbel hebben willen schrijven."
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.07.18
Amerikaanse vrouw gearresteerd voor te hard wegrijden na snelheidsboete
Een vrouw in de Amerikaanse staat Nebraska is gearresteerd nadat ze veel te hard reed, direct nadat ze al een bekeuring had gekregen wegens hetzelfde vergrijp.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 23.07.18
Hitte en droogte zorgen voor uitbreiding bosbranden in Zweden
De aanhoudende hoge temperaturen en droogte zorgen voor een grote kans op uitbreiding van de bosbranden in Zweden. Momenteel woedt op 25 plaatsen brand in het midden van het land.
Dat zegt het hoofd van de brandweer maandag tijdens een persconferentie tegen Zweedse media.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij libelle.nl
Dít is het echte verhaal achter het kapsel van Trump
Ja hoor, het geheim achter het kapsel van president Donald Trump is eindelijk ontrafeld. Het zou de oplossing voor zijn kaalheid zijn, beweert zijn dochter Ivanka Trump.
Het flamboyante kapsel van de president van Amerika was meerdere malen het gesprek van de dag en ook zijn dochter Ivanka maakt hem af en toe belachelijk. In het boek van Michael Wolf waarin wordt beschreven hoe het er in het Witte Huis aan toegaat, wordt namelijk gezegd dat Ivanka vaak aan vrienden uitlegt wat het geheim van het kapsel van haar vader nu precies is.
Lees meer bij  libelle.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 20.07.18
MF: 'Nederland wordt zwaar getroffen door harde Brexit'
Nederland is een van de landen die het zwaarst zal worden getroffen door een zogenoemde harde Brexit, blijkt vrijdag uit een berekening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Als het Verenigd Koninkrijk zonder handelsafspraken de Europese Unie verlaat, het scenario van een harde Brexit, kan dat Nederland 0,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp).
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 17.07.18
Trump draait 180 graden met standpunt over Russische beïnvloeding
De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag 180 graden gedraaid met zijn standpunt over het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen door Rusland.
Volgens Trump bedoelde hij maandag in de persconferentie met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin het tegenovergestelde van wat hij daadwerkelijk zei.
Lees meer bij  nu.nl
----------
De dag erna sprak Trump zijn eigen inlichtingendiensten weer tegen over de vermeende Russische beïnvloeding van de verkiezingen.
Hij draait zijn eerste ontkenning weer terug via een andere ontkenning.
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 17.07.18
Groenewegen komt na foute berekening net op tijd binnen in bergrit
Dylan Groenewegen mag woensdag gewoon weer starten in de Tour de France. De aan zijn knie geblesseerde sprinter kwam dinsdag in de tiende etappe net binnen de tijdslimiet over de streep in Le Grand-Bornand.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 15.07.18
Trotse Modrić denkt dat besef van beste WK later komt bij Kroatië
De Kroaat Luka Modrić is ondanks de verloren WK-finale trots op zijn land. De middenvelder van Real Madrid denkt dat het besef van de beste prestatie van Kroatië ooit later zal komen.
"Het is niet makkelijk om te verliezen, maar het belangrijkste is dat we er alles aan hebben gedaan", zei Modrić, die vlak na de finale werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 10.07.18
Erik van Muiswinkel maakt voorstelling over Drs. P
Cabaretier Erik van Muiswinkel gaat volgend jaar een theatervoorstelling maken over tekstschrijver Heinz Polzer, beter bekend onder zijn pseudoniem Drs. P. In augustus 2019 is het honderd jaar geleden dat Polzer werd geboren.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 13.07.18
IJsman Ötzi at vet vlees, tarwe en varens als laatste maaltijd
Wetenschappers van het laboratorium Eurac in het Italiaanse Bolzano hebben onderzoek gedaan naar de maaginhoud van de duizenden jaren oude mummie Ötzi. Kort voor zijn dood heeft de ijsman onder meer vet vlees, graan en varens gegeten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 10.07.18
De Britse premier May roept het kabinet bijeen na de crisis over Brexit-voorstel.
De Britse premier Theresa May heeft dinsdagochtend het kabinet voor het eerst sinds afgelopen weekend bijeengeroepen. Toen zijn twee ministers opgestapt. De voormalige Brexit-minister en ex-minister van Buitenlandse Zaken zijn het niet eens met het Brexit-voorstel dat May aan de Europese Unie wil voorleggen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nos.nl -  d.d. 09.07.18
Legendarische Duitse springruiter Winkler (91) overleden
Hans Günter Winkler, met vijf gouden, een zilveren en een bronzen medaille de succesvolste olympische ruiter ooit, is op 91-jarige leeftijd overleden. De titels van de Duitse springruiter in 1956 in Stockholm (individueel en in de landenwedstrijd) spraken het meest tot de verbeelding.
Lees meer bij  nos.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 30.06.18
Zo hoort een saunaganger zich te gedragen
Een bezoek aan de sauna kan ontspannend werken, maar ook ongemakkelijke situaties en ergernissen opleveren. Dit komt met name door ongewenst gedrag van andere gasten. Hoe hoort een saunaganger zich te gedragen? NU.nl zoekt het uit.
Bij een bezoek aan de sauna moeten sociale omgangsvormen iets aangescherpt worden, denkt etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo. "Iedereen is naakt en dus kwetsbaarder. Het is letterlijk de naakte waarheid. Over het algemeen geldt: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden."
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij lindanieuws.nl -  d.d. 28.06.18
Waarom ook Twan Huys onder vuur ligt na aanslag-‘grap’ Tommy Wieringa
Schrijver Tommy Wieringa ligt flink onder vuur nadat hij dinsdag een grap maakte over de aanslag op het ‘Telegraaf’-gebouw. De manier waarop Twan Huys daar vervolgens op reageerde, krijgt ook de nodige kritiek.
Lees meer bij  lindanieuws.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 27.06.18
Maradona: 'Nekklachten reden voor commotie tijdens WK-duel'
Gepubliceerd: 27 juni 2018 07:04 Laatste update: 27 juni 2018 12:20
Diego Maradona heeft in een verklaring laten weten dat hij dinsdag na de WK-wedstrijd Nigeria-Argentinië werd afgevoerd, omdat hij nekklachten had.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 24.06.18
'Ex Ant McPartlin stuurt met eis van 57 miljoen euro aan op vechtscheiding'
De vrouw van Anthony 'Ant' McPartlin stuurt aan op een vechtscheiding. De 42-jarige Lisa Armstrong gaat 50 miljoen pond (omgerekend zo'n 57 miljoen euro) eisen van de Britse televisiepresentator
McPartlin (42) en Armstrong waren bijna 25 jaar samen, waarvan 12 jaar getrouwd. Eind vorig jaar maakten ze bekend uit elkaar te gaan. Reden voor de scheiding zou de relatie van McPartlin met zijn persoonlijke assistent Anne-Marie zijn.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 15.06.18
Tienermeisjes zorgen voor aanhouding tientallen zakkenrollers in Rotterdam
Dankzij twee tienermeisjes heeft de politie in het afgelopen jaar bijna zeventig zakkenrollers kunnen oppakken in het centrum van Rotterdam. Het duo probeert de dieven te herkennen, de dader te volgen en beeldmateriaal te maken.
De meisjes proberen de dieven door  hun gedrag en aan hun uiterlijk te herkennen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 14.06.18
Jens Olde Kalter door hond gebeten tijdens opnames Foute boel
Misdaadjournalist Jens Olde Kalter maakt donderdag zijn tv-debuut met Foute boel, maar kreeg voor dit SBS-programma al behoorlijk wat te verduren.
In het verborgencameraprogramma maakt Olde Kalter jacht op dubieuze pandjesbazen die hun huurders het leven zuur maken.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 13.06.18
Kim Jong-un accepteert uitnodiging Trump voor bezoek aan VS
Kim Jong-un heeft een uitnodiging van de Amerikaanse president Donald Trump voor een bezoek aan het Witte Huis geaccepteerd.
De Noord-Koreaanse leider stelt dat het van groot belang is dat Noord-Korea en de Verenigde Staten de vijandige houding tegenover elkaar een halt toeroepen. De ontmoeting met Trump van dinsdag was een eerste stap.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij L1.nl -  d.d. 11.06.18
Baarlo drie weken in teken van beeldhouwen
De leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Diamant in Baarlo krijgen vandaag beeldhouwles.
Dat gebeurt onder toeziend oog van 6 internationale kunstenaars die meedoen aan het beeldhouwsymposium Baarlo Steengoed.
Verslaggever Riël kijkt hoe het eraan toegaat op het landgoed bij kasteel d'Erp.
-----------------
Op het landgoed bij kasteel d'Erp werken de zes internationale kunstenaars de komende weken dagelijks aan zes kunstwerken uit verschillende soorten natuursteen. Volgend jaar, als Baarlo 800 jaar bestaat, worden de kunstwerken officieel aangeboden aan de Baarlose gemeenschap.
Die heeft zelf ook inspraak gehad in de kunstwerken. Vorig jaar kon er al door de bevolking een selectie worden gemaakt.
-------------------
Maar eerst krijgen de leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Diamant in Baarlo beeldhouwles. En dat vinden ze leuk, merkt verslaggever Riël Linssen...
Lees meer bij  L1.nl
------------------
Iraanse kunstenaar nog steeds geen uitreisvisum - Lees het bij omroeppenm.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 09.06.18
Jaarlijkse bunkerdag trekt veel bezoekers
Ruim 19.000 mensen hebben zaterdag de bunkers en andere overblijfselen van de Atlantikwall in Nederland bezocht. De organiserende Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall noemt het de succesvolste bunkerdag sinds de eerste editie 2014.
Bijna negentig bunkers langs de Nederlandse kust konden worden bezocht. De betonnen kolossen maakten deel uit van de Duitse Atlantikwall, een 6.200 kilometer lange verdedigingslinie langs de Europese kust van door de Duitsers bezet gebied.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 07.06.18
Whitney Museum in New York krijgt grootste Lichtenstein-collectie ter wereld
Het Whitney Museum in New York krijgt meer dan vierhonderd werken van de Amerikaanse popartkunstenaar Roy Lichtenstein. De stichting die de nalatenschap van de in 1997 overleden schilder, graficus en beeldhouwer beheert, heeft die schenking toegezegd.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 05.06.18
'Meer jongeren mogelijk bijziend door gebruik smartphones en tablets'
Het Erasmus MC stelt dat het gebruik van tablets of smartphones leidt tot meer bijziendheid bij kinderen. Een kwart van de dertienjarigen is bijziend. Dit aandeel was voorheen kleiner, constateren onderzoekers.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij bolswardsnieuwsblad.nl -  d.d. 03.06.18
Grote overzichtstentoonstelling werk van Salvador Sanchez-Infante
BOLSWARD
In de Broerekerk is van woensdagavond 27 tot en met zaterdag 30 juni een grote overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de Bolswarder kunstschilder Salvador Sanchez-Infante. Naast ruim 30 kleurrijke schilderijen exposeert Sanchez- Infante ook een aantal door hem beschilderde objecten.
Lees meer bij  bolswardsnieuwsblad.nl
Lees meer bij  kunstvensters.com
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 04.06.18
Dolly Parton gaat films produceren voor Netflix.
Dolly Parton gaat acht films produceren voor Netflix. De eerste van de films, die geïnspireerd zijn op de populairste liedjes van de zangeres, gaat volgend jaar in première.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl -  d.d. 03.06.18
Leider AfD noemt nazitijd 'stukje vogelpoep in succesvolle Duitse historie'
Een van de leiders van de partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft forse kritiek gekregen na een opmerking over de naziperiode. Alexander Gauland zei op een partijbijeenkomst dat ''Hitler en de nazi's slechts een stukje vogelpoep zijn in de succesvolle Duitse geschiedenis van duizend jaar''.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij 0184vandaag.nl - mei.2018
Diefstal bouwterrein.
Een 29-jarige man uit Rotterdam is woensdagochtend 8 mei rond 05.45 uur  aangehouden in Sliedrecht.
Hij werd op heterdaad betrapt op een  bouwterrein aan de Savornin Lohmanlaan in Sliedrecht.
Lees meer bij  0184vandaag.nl
Gelezen bij nu.nl  d.d. 24.05.2018
Deel van programma's tegen pesten op basisscholen niet effectief
Gepubliceerd: 24 mei 2018 07:34 Laatste update: 24 mei 2018 09:24
De lessen die kinderen krijgen om pesten tegen te gaan, hebben niet allemaal het gewenste effect. Onderzoekers concluderen dat vier van de zeven onderzochte programma's pesten daadwerkelijk terugdringen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl  d.d. 22.05.2018
Israëlische ambassade dient klacht in over satirisch lied in Sanne Wallis de Show
BNNVARA, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Centraal Joods Overleg hebben een klacht van de Israëlische ambassade in Nederland ontvangen over een satirisch lied in het programma Sanne Wallis de Show.
Dat melden Israëlische media, schrijft de NOS dinsdag. Het nummer dat afgelopen zaterdagavond werd uitgezonden, is een parodie op Toy van zangeres Netta.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl  d.d. 17.05.2018
Boijmans Van Beuningen toont expositie met metersgrote drollen
In het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is vanaf zaterdag de expositie Vorm - Fellows - Attitude van het Weense kunstenaarscollectief Gelatin: Tobias Urban, Wolfgang Gantner, Florian Reither en Ali Jank te zien. Onder meer de vier kolossale drollen, tot vier meter hoog en twintig meter lang, vullen er de Bodonzalen en zijn onderdeel van de tentoonstelling.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij Leudal Nieuws nl    d.d. 11.05.2018
LEUDAL – Wethouder Richard Verheul heeft vrijdag besloten om per direct uit de fractie Ronduit Open te stappen.
Verheul blijft wel lid van de gemeenteraad en zal voorlopig een eigen  raadsfractie vormen onder de naam Leudal Sociaal. Verheul trekt zijn  conclusies nadat hem is gebleken dat zijn partij iemand anders wil  voordragen als wethouderskandidaat voor het sociaal domein, in de nog te  vormen nieuwe coalitie.
Lees meer bij  Leudal Nieuws.nl
Gelezen bij human.nl   d.d. 17.05.2018
Piloten Brussels Airlines staken in juni mogelijk opnieuw
Pilotenvakbonden en Brussels Airlines hebben na nog eens vijftien uur onderhandelen opnieuw geen akkoord bereikt over arbeidsvoorwaarden. Nieuwe stakingen volgen mogelijk in juni.
Piloten van de Belgische luchtvaartmaatschappij legden maandag en woensdag het werk neer uit onvrede over hun loon, de werkdruk en de pensioenregeling. Daardoor ging driekwart van de vluchten niet door.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij human.nl   d.d. 14.05.2018
Jezelf zijn? Doe maar niet, zegt deze filosoof
Harvards populairste docent en filosoof Michael Puett vertelt in zijn Brainwash Talk waarom we soms juist niet onszelf moeten zijn.
Uitgebreid eten, de nachtmis of een bezoek aan de Johannespassie: feestdagen gaan hand in hand met rituelen. Daarbuiten houden we ons er liever zo min mogelijk mee bezig. En we associëren ze al helemaal niet met een succesvol leven. We associëren ze met dwang, met voorgeschreven leefregels, die ons voorschrijven wat te doen. Veel liever gaan we onze eigen gang, vieren we onze uniciteit, zijn we onszelf.
Hij zegt dat we door steeds maar onszelf te zijn in foute eigen aangeleerde patronen vervallen en dat we die juist door rituelen af kunnen leren.....
Lees meer bij  human.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 15.05.2018
Naaktportret Modigliani geveild voor 157 miljoen dollar
Een naaktportret van Amedeo Modigliani is verkocht voor 157,2 miljoen dollar door veilinghuis Sotheby's. Dat is de op drie na hoogste veilingprijs voor een kunstwerk ooit.
(netto 139 miljoen - zonder de bijkomende kosten)
De verwachtingen waren van tevoren al hooggespannen voor het schilderij dat de Italiaanse schilder in 1917 maakte.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 12.05.2018
Grootste golf ooit gemeten op zuidelijk halfrond
Wetenschappers denken de grootste golf ooit op het zuidelijk halfrond te hebben vastgesteld. Een op zonne-energie werkende boei registreerde een golf van 23,8 meter hoog.
Dit gebeurde tijdens een storm in de buurt van Campbell Island, zo'n zevenhonderd kilometer ten zuiden van Nieuw-Zeeland.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 13.05.2018
Israël wint Eurovisie Songfestival, Nederland eindigt als achttiende
Nederland is zaterdagavond met Waylon als achttiende geëindigd bij het Eurovisie Songfestival. Israël is met zangeres Netta de winnaar van de 63e editie, die dit jaar in de Portugese hoofdstad Lissabon plaatsvond.
Israël won het liedjesfestijn met 529 punten. Cyprus werd tweede met 436 punten en Oostenrijk eindigde als derde (342 punten). Oostenrijk kreeg van de vakjury nog de meeste punten, maar zag Israël bij de televotes uiteindelijk voorbijstreven.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 10.05.2018
Fadozangeres Mariza beschouwt publiek tijdens show als vrienden
Mariza geldt als een van de bekendste namen in het fadogenre, het Portugese levenslied. De zangeres ziet het echter niet zitten om door samenwerkingen met bekende artiesten de muziekstijl populairder te maken.
"Muziek moet je maken met je hart en ziel", zegt Mariza in gesprek met NU.nl. "Als je 'het' niet voelt bij een artiest met wie je mogelijk wil samenwerken, dan lukt het niet. Ik moet wel een connectie met iemand voelen."
De 44-jarige zangeres zong eerder samen met artiesten als Mika, Lenny Kravitz en Sting. "Met Lenny raakte ik zelfs bevriend", aldus Mariza over de zanger met wie zij negen jaar geleden samen op het podium stond.
Op 12 mei opent de Portugees-Mozambikaanse zangeres de finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon.
Kijk naar een concert uit 2013 bij  YouTube
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 03.05.2018
Voormalig topman Volkswagen aangeklaagd om dieselschandaal
Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn is in de Verenigde Staten aangeklaagd vanwege zijn rol in het dieselschandaal. Winterkorn wordt beschuldigd van samenzwering en het overtreden van milieuregels.
Volkswagen raakte in het najaar van 2015 in opspraak toen bleek dat het bedrijf jarenlang vals had gespeeld bij toelatingstests voor dieselmotoren.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 04.05.2018
Viola Holt is helemaal gestopt met  alcohol.
Viola Holt is helemaal gestopt met alcohol drinken. De nu 68-jarige ex-presentatrice van onder meer tv-hit De 5 Uur Show besloot anderhalve maand geleden de fles voortaan te laten staan.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 03.05.2018
Ook Cate Blanchett zegt slachtoffer te zijn van Harvey Weinstein
Cate Blanchett zegt in een interview met Variety dat ook zij is lastiggevallen door Harvey Weinstein. De 48-jarige actrice laat daarbij de details buiten beschouwing.
In het interview met Variety zegt Blanchett dat ze niet gedaan heeft wat Weinstein van haar vroeg. Volgens haar kwam dat niet ten goede van hun werkrelatie.
"Ik had een slecht gevoel over hem. Hij liet me vaak weten dat we geen vrienden zijn. Ik denk dat hij, zoals roofdieren dat doen, zich vooral richtte op de meest kwetsbaren", sprak Blanchett.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 01.05.2018
Commercieel directeur Van Halst vertrekt bij FC Twente
Jan van Halst vertrekt als commercieel directeur bij FC Twente, dat zondag na een 5-0 nederlaag tegen Vitesse degradeerde uit de Eredivisie. De bestuurder heeft zelf besloten op te stappen bij de landskampioen van 2010.
"Ik wist waar ik aan begon toen ik ruim twee jaar geleden instapte. De club hing aan een zijden draad, de financiën waren niet op orde en de organisatie was uitgehold", zegt Van Halst dinsdag op de website van FC Twente.
"Dat het een megaklus zou worden, is ook gebleken. Ondanks dat we op heel veel fronten goede stappen voorwaarts hebben gezet, is het dit seizoen sportief niet goed gegaan. Dat doet mij ook vreselijk veel pijn en daar voel ik mij medeverantwoordelijk voor."
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.nl   d.d. 21.04.2018
EU, China en Rusland blij met staken kernproeven Noord-Korea
Wereldwijd is alom positief gereageerd op het besluit van Noord-Korea om te stoppen met het houden van kernproeven.
Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een verklaring gezegd dat China het besluit verwelkomt. "Het zal helpen om de spanningen op het Koreaanse schiereiland te verminderen en is een stap op weg naar het kernwapenvrij maken van de landen."
Lees meer bij  nu.nl
ZDF - Duitse Televisie 23.15 - d.d. 23.04.2018
History: Gladiatrix - Roms weibliche Superstars
Hier werden twee gladiatrices opgevoerd. Vaak waren deze vrouwen gevangen genomen in opstandige of vijandelijke gebieden. Gladiatoren waren vaak krijgsgevangenen, mensen die failliet waren gegaan,  misdadigers of zelfs vrijwilligers. Ze maakten deel uit van een gladiatorschool. De eigenaar van de school, waar getraind werd, vond het prettig als zo'n  aangeschafte vechter in leven bleef. Zo ging zijn investering langer meer. Dus hoe beter het gevecht, hoe meer kans dat  óók de verliezer mocht blijven leven....
RADIO NPO1 -VPRO Onvoltooid Verleden Tijd - d.d. 22.04.2018
75 jaar LSD25  : 1943-2018
Hippietijd 1968-2018 : 50 jaar geleden.
Het is een middel met verschillend werkingen. Sommigen worden er angstig van. Anderen zijn er positiever over.
Je hebt een verhoogde waarneming; je ziet je eigen fouten echter ook intensiever. Het geeft een soort helikopterblik op jezelf. Je bent gevoeliger voor anderen, maar ook gauwer geïrriteerd.
In 1938 werd het ontdekt  door Hoffmann en in 1943 weer uit de kast gehaald.  Hij fietste onder invloed naar huis; hij verwonderde zich erover hoe dat ook alweer ging. Thuis had hij hevige, angstige hallucinaties. Later keek hij er weer met meer plezier op terug. Je ziet alles anders dan je gewend bent.  De hippies in de zestiger jaren (1968) dachten dat het middel de wereld zou veranderen. (Dokter Leary). Simon Vinkenoog (dichter) was een promotor van LSD en deed mee met psychische experimenten.
Bastiaans, een psychiater, zette vroeger LSD in. (Jaren 50 en 60). In een gecontroleerde sessie zou het veilig zijn.
De CIA (USA) beproefde het als waarheidsserum.
LSD wordt nu nog maar weinig gebruikt. De maatschappij werd niet echt leuker door LSD. Andere drugs kwamen op... als persoonlijk genotsmiddel en niet als sociaal veranderingsmiddel.
Lees meer bij wikipedia.org
Gelezen bij nu.nl d.d. 20.04.2018
Jonge kinderen zijn minder goed gaan gymmen
In de afgelopen tien jaar zijn kinderen in groep 8 slechter gaan bewegen. Ze presteren minder op onderdelen als balanceren, het werpen en vangen van een kleine bal en touwzwaaien. Dat heeft de Onderwijsinspectie gemeld op de dag dat de Koningsspelen plaatsvinden.
Ook springen ze minder ver en scoren ze zwak op hardlooptesten.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 19.04.2018
Illusionist David Copperfield moet van rechter truc onthullen
Illusionist David Copperfield heeft in de rechtszaal een van zijn trucs moeten uitleggen. De rechter dwong hem daartoe, nadat een Britse bezoeker van de show in Las Vegas gewond was geraakt.
Lees meer bij nu.nl
drollig: kluchtig, grappig    
drol: keutel, stront, uitwerpselen
Gelezen bij nu.nl d.d. 18.04.2018
Voormalig First Lady Barbara Bush (92) overleden
De voormalige Amerikaanse First Lady Barbara Bush is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.
Ze was al langer ziek. Onlangs werd besloten om haar niet langer medisch te behandelen, maar te "richten op palliatieve zorg".
In januari werd Barbara Bush al samen met haar echtgenoot, oud-president George H. W. Bush, opgenomen op de intensive care. Ze had toen last van vermoeidheid en hoesten. Daarna werd Bush naar verluidt verzorgd in haar huis in Houston en wilde niet meer terug naar het ziekenhuis.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 16.04.2018
Duizend jaar oude schat van Deense koning Blauwtand ontdekt in Duitsland
Archeologen hebben in een akker op het eiland Rügen in Noord-Duitsland een waardevolle zilveren schat ontdekt uit het einde van de tiende eeuw. Een deel van de vondst wordt toegewezen aan het bewind van de Deense koning Harald Blauwtand (910-987).
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 17.04.2018
Platenmaatschappij Dotan wil reactie zanger op 'trollengate'
Universal Music, de platenmaatschappij van Dotan, zou een reactie van de zanger op het nieuws over zijn trollenleger "zeer wenselijk" vinden.
Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten. Universal Music heeft nog niets gehoord van de zanger of zijn management sinds afgelopen weekend een stuk in de Volkskrant verscheen over een grote hoeveelheid nepaccounts die Dotan op sociale media de hemel in prezen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.04.2018
VN-chef Guterres roept op om situatie Syrië niet uit de hand te laten lopen
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft de leden van de VN-Veiligheidsraad opgeroepen de situatie in Syrië niet verder uit de hand te laten lopen.
De VN-chef heeft de ambassadeurs van de vijf permanente leden van de VN-raad gesproken en hen zijn zorgen over de patstelling in de raad kenbaar gemaakt, zo liet hij woensdagavond (plaatselijke tijd) weten.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.04.2018
CBR neemt maatregelen om wachttijd rijexamens te verkorten
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) neemt extra maatregelen om de wachttijden voor rijexamens terug te dringen.
Examinatoren blijven op zaterdag en in de avonduren werken, gepensioneerden krijgen het verzoek om terug te komen en de opleidingseisen voor examinatoren worden naar beneden bijgesteld.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 08.04.2018
Over het nut van gratis musea: 'Als iets gratis is, verliest het zijn waarde'
In verschillende landen zijn musea gratis te bezoeken, maar in Nederland moet meestal gewoon worden betaald. Of daar verandering in zou moeten komen om de bezoekersaantallen omhoog te krijgen, betwijfelen deskundigen echter. Zij voorzien grote problemen wanneer inkomsten uit entreegelden wegvallen, vertellen ze aan NU.nl.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.03.2018
Verkeersstichting wil dat Beverwijk afziet van Marco Bakkerstraat
De Vereniging Verkeersslachtoffers wil dat de gemeente Beverwijk afziet van het vernoemen van een straat naar operazanger Marco Bakker. De stichting vindt dat Beverwijk hiermee de nabestaanden schoffeert van de vrouw die Bakker in 1997 heeft doodgereden.
Dat heeft een woordvoerder van de vereniging maandag aan NU.nl laten weten.
Op 31 oktober 1997 veroorzaakte Bakker op het parkeerdek van de Amsterdam Arena een dodelijk ongeluk, waarbij een 38-jarige vrouw om het leven kwam. Hij had te veel drank op en reed te hard.
Bakker werd hier in juni 1998 voor veroordeeld. Een woordvoerder van de vereniging noemt het vernoemen van de straat een schoffering van de nabestaanden.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 30.03.2018
Facebook-topman wilde 'zelfs met twijfelachtige praktijken' groeien
In een intern bericht zei Facebook-topman Andrew 'Boz' Bosworth in 2016 dat het sociale netwerk moest groeien, zelfs als dat tot moreel twijfelachtige praktijken zou leiden.
"Wij verbinden mensen", aldus Bosworth in het bericht in handen van BuzzFeed. "Daarom zijn alle manieren waarop we proberen te groeien gerechtvaardigd. Daarbij heb ik het over alle twijfelachtige manieren waarop we contactinformatie verzamelen."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 28.03.2018
Ook Luxemburg en Slowakije roepen ambassadeur terug uit Moskou.
Ook Luxemburg, Slowakije en Malta roepen hun ambassadeurs terug uit Moskou voor overleg, als reactie op de aanval met zenuwgas in het Verenigd Koninkrijk op de Russische ex-spion Sergei Skripal.
Lees meer bij nu.nl
Rusland ontkent in alle toonaarden dat men iets met dat giftig spul te maken heeft, terwijl de een na de andere Rus in het buitenland sneuvelde.. De Russen stellen zich, net zoals bij het neerschieten van het vliegtuig boven Oekraïne, verontwaardigd  leugenachtig op. Ook de groene mannetjes die in dat gebied de grens over kwamen, waren géén officiële Russen. Ze hadden wél alle oorlogsmiddelen. Hoe krijg je die allemaal bij elkaar?
Gelezen bij 1Limburg.nl d.d. 26.03.2018
Bijzonder bier en speciale kruik in herinneringsjaar Stein
Met een speciaal middeleeuws bier en een  bierkruik met drie oren wordt in Stein dit jaar de 450ste verjaardag van  het begin van de Tachtigjarige Oorlog herdacht.
Brouwerij De Fontein gaat zich storten op het bier, pottenbakster Ali van Buuren maakt het speciale aardewerk.
Lees meer bij 1Limburg.nl
Pieter Bruegel de Oude (Breda? Breugel? Hier geboren tussen 1525 en 1530 – Overleden in Brussel in september 1569). Hij was een Brabantse kunstschilder. Hij was de vader van Pieter Brueghel de Jonge en van Jan Brueghel de Oude.
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.03.2018
Vuurwapenmaker Remington vraagt uitstel van betaling aan
De bekende Amerikaanse vuurwapenmaker Remington heeft uitstel van betaling aangevraagd onder druk van een zware schuldenlast en dalende verkopen van geweren, handvuurwapens en munitie.
Eerder werd al bekend dat Remington faillissementsbescherming wilde aanvragen. Het tweehonderd jaar oude Remington behoort tot de bekendste vuurwapenfabrikanten van de Verenigde Staten. Er werken 3.500 mensen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.03.2018
Anne-Marie Jung gaat theater in met soloshow
Actrice Anne-Marie Jung keert in november terug naar het theater met haar tweede soloprogramma. De titel van de muzikale voorstelling is RAM.
De soloshow van Jung is tot februari 2019 in de Nederlandse theaters te zien, maakte producent Bos Theaterproducties woensdag bekend.
Lees meer bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud