Tekeninfo-35 - spotpen.nl

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

Ga naar de inhoud
Infogroep

Tekeninfo - (1711-nu) - Info-35

Klik op de koppelingen

Geen javascript
Zet het aan voor het gebruik van de hele site ...
12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
ZDF - Duitse Televisie 23.15 - d.d. 23.04.2018
History: Gladiatrix - Roms weibliche Superstars
Hier werd werden twee gladiatrices opgevoerd. Vaak waren deze vrouwen gevangen genomen in opstandige of vijandelijke gebieden. Gladiatoren waren vaak krijgsgevangenen, mensen die failliet waren gegaan,  misdadigers of zelfs vrijwilligers. Ze maakten deel uit van een gladiatorschool. De eigenaar van de school, waar getraind werd, vond het prettig als zo'n  aangeschafte vechter in leven bleef. Zo ging zijn investering langer meer. Dus hoe beter het gevecht, hoe meer kans dat  óók de verliezer mocht blijven leven....
RADIO NPO1 -VPRO Onvoltooid Verleden Tijd - d.d. 22.04.2018
75 jaar LSD25  : 1943-2018
Hippietijd 1968-2018 : 50 jaar geleden.
Het is een middel met verschillend werkingen. Sommigen worden er angstig van. Anderen zijn er positiever over.
Je hebt een verhoogde waarneming; je ziet je eigen fouten echter ook intensiever. Het geeft een soort helikopterblik op jezelf. Je bent gevoeliger voor anderen, maar ook gauwer geïrriteerd.
In 1938 werd het ontdekt  door Hoffmann en in 1943 weer uit de kast gehaald.  Hij fietste onder invloed naar huis; hij verwonderde zich erover hoe dat ook alweer ging. Thuis had hij hevige, angstige hallucinaties. Later keek hij er weer met meer plezier op terug. Je ziet alles anders dan je gewend bent.  De hippies in de zestiger jaren (1968) dachten dat het middel de wereld zou veranderen. (Dokter Leary). Simon Vinkenoog (dichter) was een promotor van LSD en deed mee met psychische experimenten.
Bastiaans, een psychiater, zette vroeger LSD in. (Jaren 50 en 60). In een gecontroleerde sessie zou het veilig zijn.
De CIA (USA) beproefde het als waarheidsserum.
LSD wordt nu nog maar weinig gebruikt. De maatschappij werd niet echt leuker door LSD. Andere drugs kwamen op... als persoonlijk genotsmiddel en niet als sociaal veranderingsmiddel.
Lees meer bij wikipedia.org
Gelezen bij nu.nl d.d. 20.04.2018
Jonge kinderen zijn minder goed gaan gymmen
In de afgelopen tien jaar zijn kinderen in groep 8 slechter gaan bewegen. Ze presteren minder op onderdelen als balanceren, het werpen en vangen van een kleine bal en touwzwaaien. Dat heeft de Onderwijsinspectie gemeld op de dag dat de Koningsspelen plaatsvinden.
Ook springen ze minder ver en scoren ze zwak op hardlooptesten.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 19.04.2018
Illusionist David Copperfield moet van rechter truc onthullen
Illusionist David Copperfield heeft in de rechtszaal een van zijn trucs moeten uitleggen. De rechter dwong hem daartoe, nadat een Britse bezoeker van de show in Las Vegas gewond was geraakt.
Lees meer bij nu.nl
drollig: kluchtig, grappig    
drol: keutel, stront, uitwerpselen
Gelezen bij nu.nl d.d. 18.04.2018
Voormalig First Lady Barbara Bush (92) overleden
De voormalige Amerikaanse First Lady Barbara Bush is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt.
Ze was al langer ziek. Onlangs werd besloten om haar niet langer medisch te behandelen, maar te "richten op palliatieve zorg".
In januari werd Barbara Bush al samen met haar echtgenoot, oud-president George H. W. Bush, opgenomen op de intensive care. Ze had toen last van vermoeidheid en hoesten. Daarna werd Bush naar verluidt verzorgd in haar huis in Houston en wilde niet meer terug naar het ziekenhuis.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 16.04.2018
Duizend jaar oude schat van Deense koning Blauwtand ontdekt in Duitsland
Archeologen hebben in een akker op het eiland Rügen in Noord-Duitsland een waardevolle zilveren schat ontdekt uit het einde van de tiende eeuw. Een deel van de vondst wordt toegewezen aan het bewind van de Deense koning Harald Blauwtand (910-987).
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 17.04.2018
Platenmaatschappij Dotan wil reactie zanger op 'trollengate'
Universal Music, de platenmaatschappij van Dotan, zou een reactie van de zanger op het nieuws over zijn trollenleger "zeer wenselijk" vinden.
Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten. Universal Music heeft nog niets gehoord van de zanger of zijn management sinds afgelopen weekend een stuk in de Volkskrant verscheen over een grote hoeveelheid nepaccounts die Dotan op sociale media de hemel in prezen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.04.2018
VN-chef Guterres roept op om situatie Syrië niet uit de hand te laten lopen
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft de leden van de VN-Veiligheidsraad opgeroepen de situatie in Syrië niet verder uit de hand te laten lopen.
De VN-chef heeft de ambassadeurs van de vijf permanente leden van de VN-raad gesproken en hen zijn zorgen over de patstelling in de raad kenbaar gemaakt, zo liet hij woensdagavond (plaatselijke tijd) weten.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.04.2018
CBR neemt maatregelen om wachttijd rijexamens te verkorten
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) neemt extra maatregelen om de wachttijden voor rijexamens terug te dringen.
Examinatoren blijven op zaterdag en in de avonduren werken, gepensioneerden krijgen het verzoek om terug te komen en de opleidingseisen voor examinatoren worden naar beneden bijgesteld.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 08.04.2018
Over het nut van gratis musea: 'Als iets gratis is, verliest het zijn waarde'
In verschillende landen zijn musea gratis te bezoeken, maar in Nederland moet meestal gewoon worden betaald. Of daar verandering in zou moeten komen om de bezoekersaantallen omhoog te krijgen, betwijfelen deskundigen echter. Zij voorzien grote problemen wanneer inkomsten uit entreegelden wegvallen, vertellen ze aan NU.nl.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.03.2018
Verkeersstichting wil dat Beverwijk afziet van Marco Bakkerstraat
De Vereniging Verkeersslachtoffers wil dat de gemeente Beverwijk afziet van het vernoemen van een straat naar operazanger Marco Bakker. De stichting vindt dat Beverwijk hiermee de nabestaanden schoffeert van de vrouw die Bakker in 1997 heeft doodgereden.
Dat heeft een woordvoerder van de vereniging maandag aan NU.nl laten weten.
Op 31 oktober 1997 veroorzaakte Bakker op het parkeerdek van de Amsterdam Arena een dodelijk ongeluk, waarbij een 38-jarige vrouw om het leven kwam. Hij had te veel drank op en reed te hard.
Bakker werd hier in juni 1998 voor veroordeeld. Een woordvoerder van de vereniging noemt het vernoemen van de straat een schoffering van de nabestaanden.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 30.03.2018
Facebook-topman wilde 'zelfs met twijfelachtige praktijken' groeien
In een intern bericht zei Facebook-topman Andrew 'Boz' Bosworth in 2016 dat het sociale netwerk moest groeien, zelfs als dat tot moreel twijfelachtige praktijken zou leiden.
"Wij verbinden mensen", aldus Bosworth in het bericht in handen van BuzzFeed. "Daarom zijn alle manieren waarop we proberen te groeien gerechtvaardigd. Daarbij heb ik het over alle twijfelachtige manieren waarop we contactinformatie verzamelen."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 28.03.2018
Ook Luxemburg en Slowakije roepen ambassadeur terug uit Moskou.
Ook Luxemburg, Slowakije en Malta roepen hun ambassadeurs terug uit Moskou voor overleg, als reactie op de aanval met zenuwgas in het Verenigd Koninkrijk op de Russische ex-spion Sergei Skripal.
Lees meer bij nu.nl
Rusland ontkent in alle toonaarden dat men iets met dat giftig spul te maken heeft, terwijl de een na de andere Rus in het buitenland sneuvelde.. De Russen stellen zich, net zoals bij het neerschieten van het vliegtuig boven Oekraïne, verontwaardigd  leugenachtig op. Ook de groene mannetjes die in dat gebied de grens over kwamen, waren géén officiële Russen. Ze hadden wél alle oorlogsmiddelen. Hoe krijg je die allemaal bij elkaar?
Gelezen bij 1Limburg.nl d.d. 26.03.2018
Bijzonder bier en speciale kruik in herinneringsjaar Stein
Met een speciaal middeleeuws bier en een  bierkruik met drie oren wordt in Stein dit jaar de 450ste verjaardag van  het begin van de Tachtigjarige Oorlog herdacht.
Brouwerij De Fontein gaat zich storten op het bier, pottenbakster Ali van Buuren maakt het speciale aardewerk.
Lees meer bij 1Limburg.nl
Pieter Bruegel de Oude (Breda? Breugel? Hier geboren tussen 1525 en 1530 – Overleden in Brussel in september 1569). Hij was een Brabantse kunstschilder. Hij was de vader van Pieter Brueghel de Jonge en van Jan Brueghel de Oude.
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.03.2018
Vuurwapenmaker Remington vraagt uitstel van betaling aan
De bekende Amerikaanse vuurwapenmaker Remington heeft uitstel van betaling aangevraagd onder druk van een zware schuldenlast en dalende verkopen van geweren, handvuurwapens en munitie.
Eerder werd al bekend dat Remington faillissementsbescherming wilde aanvragen. Het tweehonderd jaar oude Remington behoort tot de bekendste vuurwapenfabrikanten van de Verenigde Staten. Er werken 3.500 mensen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.03.2018
Anne-Marie Jung gaat theater in met soloshow
Actrice Anne-Marie Jung keert in november terug naar het theater met haar tweede soloprogramma. De titel van de muzikale voorstelling is RAM.
De soloshow van Jung is tot februari 2019 in de Nederlandse theaters te zien, maakte producent Bos Theaterproducties woensdag bekend.
Lees meer bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud