cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-34

Infogroep

Tekeninfo - (1652-1710) - Info-34

Klik op de koppelingen

Gelezen bij lezenvoordelijst.nl d.d. januari 2018
Bredero's 400ste sterfjaar.
Gerbrand Adriaenszoon Bredero (1585-1618) maakte naam als schrijver van kluchten. Zijn bekendste toneelstuk is Spaanschen Brabander  (1617). In de inleiding ervan kondigt hij een volgend, 'nog kluchtiger  en veel grappiger stuk' te publiceren. Zover is het niet gekomen. Enkele  maanden later sterft hij plotseling, 33 jaar oud.
De Stichting Bredero2018 grijpt zijn 400ste sterfjaar aan voor diverse activiteiten en publicaties. Op de website van deze stichting is veel informatie over Bredero te vinden.
Het jubileumjaar is een mooie gelegenheid om zijn werk onder de aandacht te brengen. De Spaanschen Brabander  is  een goed  voorbeeld van een zeventiende-eeuwse klucht, vol sappige dialogen en,  vaak dubbelzinnige, humor.

of bij lees meer bij LezenVoorDeLijst
" 't Kan verkeren"  (Het kan anders worden) was de lijfspreuk van Bredero. De spreuk is van toepassing op zijn werk. Bijv. in het gedicht "Boeren-geselschap".  Alles begint goed en blij, maar het gedicht eindigt met  een vechtpartij.
Gelezen bij nu.nl d.d. 14.03.18
Makers The Big Bang Theory eren overleden Stephen Hawking
De makers van de hitserie The Big Bang Theory hebben op social media bedroefd gereageerd op het overlijden van wetenschapper Stephen Hawking (76). De woensdag overleden Brit speelde een bijrol in zeven afleveringen van de komedie over een groep nerds.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.03.18
Poetin 'geeft niks om Russische inmenging' bij verkiezingen VS
De Russische president Vladimir Poetin zegt "niks te geven" om de vermeende Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Dat vertelde Poetin in een gesprek met NBC News.
Lees meer bij nu.nl
Poetins woorden? ----- Bekijk de cartoon... -----
Gelezen bij nu.nl d.d. 10.03.18
Akkoord bereikt over aanpak kleine plastic flesjes in zwerfafval
Er komt vanaf 2021 statiegeld op kleine plastic flessen, tenzij de verpakkingsindustrie er voor die tijd in slaagt de hoeveelheid plastic flesjes in het zwerfafval met 70 tot 90 procent te verminderen. Ook moet dan 90 procent van deze flessen worden hergebruikt.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 08.03.18
De ANWB heeft een Airbus H135 aangeschaft als nieuwe traumahelikopter.  Het toestel is stiller dan zijn voorganger en kan meer vervoeren..
Lees meer en kijk bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 07.03.18
Oprah Winfrey verkoopt aandelen Weight Watchers
Oprah Winfrey heeft een deel van haar belang in dieetbedrijf Weight Watchers van de hand gedaan. De tv-persoonlijkheid benadrukte echter wel dat ze nog steeds erg gelooft in die onderneming. De stap is volgens haar puur bedoeld om haar beleggingen wat meer te spreiden.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 05.03.18
'Minder Nederlanders gewond geraakt op wintersport'
Nederlandse wintersporters hebben minder vaak letsel opgelopen dan in het vorige seizoen.
Dat melden de alarmcentrales Eurocross Assistance en Allianz Global Assistance op basis van voorlopige cijfers.
De goede condities op de piste hebben voor minder ongelukken gezorgd, is de overtuiging van de alarmcentrales. Ook dit jaar zijn fracturen van onderbeen, enkel en knie het meest voorkomend letsel.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 28.02.18
Van Baarle lijsttrekker Denk in Rotterdam.
Stephan van Baarle wordt de lijsttrekker van Denk bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in Rotterdam. De partij heeft dat bekend gemaakt. Denk heeft de ambitie de grootste partij te worden in Rotterdam.
Van Baarle, een geboren en getogen Rotterdammer, is beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van Denk. Hij stond op nummer vijf bij de Tweede Kamerverkiezingen, waarbij Denk drie zetels haalde.
Lees meer bij nu.nl
------------
       
Spreekwoord:  De pot verwijt de ketel dat hij zwart is. Betekenis: De een verwijt de ander iets waaraan hij zich zelf ook schuldig aan maakt.
Gelezen bij nu.nl d.d. 02.03.18
FVD-kandidaat Ramautarsing weer in opspraak na uitspraken op Whatsapp.
De nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FVD) Yernaz Ramautarsing is voor de tweede keer in korte tijd in opspraak geraakt door uitspraken te doen over het IQ van mensen.
Ramautarsing heeft in een discussiegroep via WhatsApp een betoog gesteund dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt, meldt De Telegraaf..
--------
Daarnaast vindt het aspirant-gemeenteraadslid dat het "blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen".
--------
Opmerking: Hijzelf is dus een 'blanke bruine' of een 'bruine blanke'.
--------
Lees meer bij nu.nl
--------
NPO-journaal 20.00 uur  03.03.18 ---- Bovengenoemde persoon 'zegt' dat hij is teruggetreden als kandidaat voor het Forum voor  Democratie.
Lees het bij nu.nl
--------
Gelezen bij nu.nl d.d. 28.02.18
Duif veroorzaakt tijdelijk storing aan straatverlichting Friesland.
Een duif heeft er woensdagavond voor gezorgd dat de straatverlichting in vrijwel alle straten in Friesland het een tijd lang niet deed.
Volgens een woordvoerder van netbeheerder Liander was de vogel een installatiehuisje in het plaatsje Oudehaske binnengevlogen vanwaaruit de straatverlichting in de provincie wordt aangestuurd. Hierdoor is kortsluiting ontstaan. De duif heeft het niet overleefd..
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.02.18
Laag sneeuw hindert verkeer op snelwegen in Limburg.
Sneeuwval heeft het verkeer op de snelwegen A2, A76 en A79 in Limburg maandagochtend gehinderd . Een laag sneeuw van ongeveer 2 centimeter veroorzaakt stokkend verkeer op de snelwegen ten zuiden van Sittard.
Als gevolg van de lage temperaturen blijft de sneeuw op de wegen liggen, ondanks het werk van de strooidiensten.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 22.02.18
Kramer, Verweij, Blokhuijsen en Roest maken excuses voor verwonden fans.
De achtervolgingsploeg heeft donderdag excuses aangeboden voor het gooien van de medailleschaal tijdens de huldiging in het Holland Heineken House in Pyeongchang. Bij het incident raakten woensdag twee toeschouwers gewond.
In een persverklaring van sportkoepel NOC*NSF laten Sven Kramer, Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest weten het incident zeer te betreuren. Direct na het voorval werd er al contact gezocht met de twee getroffen toeschouwers, van wie één ter controle naar het ziekenhuis werd afgevoerd..
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 19.02.18
Nachtmerrie wordt werkelijkheid voor Franse kunstrijdster met 'nippleslip'.
Gabriella Papadakis heeft maandag haar "grootste nachtmerrie" beleefd. Tijdens de korte kür bij het olympisch ijsdansen in Gangneung was de tepel van de Franse kunstrijdster per ongeluk zichtbaar.
"Mijn grootste nachtmerrie is vandaag uitgekomen op het grootste evenement, de Olympische Spelen", zei Papadakis na haar uitvoering. "Ik voelde meteen dat er iets mis was en kon alleen maar bidden dat het meeviel.".
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 17.02.18
Turkije ontkent aanval met gifgas op Syrische regio Afrin.        
Turkije zegt nooit chemische wapens te hebben gebruikt in Syrië. De ontkenning volgt op beschuldigingen van Syrisch-Koerdische troepen dat het land een gifgasaanval heeft uitgevoerd in de regio Afrin.
"Dit zijn ongegronde beschuldigingen. Turkije heeft nooit chemische wapens gebruikt. We passen ontzettend op de burgers tijdens operatie Olijftak", zegt een Turkse diplomaat zaterdag.
Lees meer bij nu.nl   
Gelezen bij nu.nl d.d. 16..02.18
Coalitiepartijen willen minister bij herdenking Armeense genocide            
Een Nederlandse minister of staatssecretaris moet in april in Armenië aanwezig zijn bij de herdenking van de Armeense genocide van een eeuw geleden. Daarna moet elke vijf jaar een bewindsman naar de herdenking. De coalitiepartijen steunen een voorstel hiertoe van Joël Voordewind van de ChristenUnie.
Lees meer bij nu.nl       
Gelezen bij nu.nl d.d. 14..02.18
Oud-premier Ruud Lubbers op 78-jarige leeftijd overleden
Oud-premier Ruud Lubbers is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. De CDA'er is overleden in zijn woonplaats Rotterdam in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.
Lees meer bij nu.nl
-----------
Lees ook "Ruud Lubbers was goud voor cartoonisten" bij volkskrant.nl
-----------
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.02.18
Senaat stemt in met donorwet.
Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de nieuwonore donorwet van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Dat betekent dat alle volwassen Nederlanders voortaan automatisch orgaandonor zijn, tenzij hij of zij expliciet aangeeft dat niet te willen.    
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.02.18
Minister Halbe Zijlstra loog over ontmoeting met Poetin in 2006
Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra heeft gelogen over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in 2006. Zijlstra verkondigde sinds 2014 dat hij daar bij was, maar dat is dus niet zo.
Dat heeft de minister zelf toegegeven in een gesprek met de Volkskrant. Zijlstra zegt dat hij het verhaal heeft "geleend" van iemand die wel echt bij de ontmoeting in een buitenhuis van Poetin aanwezig was.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 09.02.18
Zo is carnaval door de jaren heen veranderd.
Carnaval loopt dit jaar officieel van zondag 11 tot dinsdag 13 februari,  maar begint in veel plaatsen al eerder of eindigt soms zelfs later.  Vooral in Brabant en Limburg is carnaval mateloos populair.
Carnaval wordt al eeuwen gevierd, ook in Nederland. Maar er is in de loop der jaren veel veranderd aan het feest.
---------------------------------------
Lees meer bij nu.nl  
---------------------------------------
Luister bij YouTube  
---------------------------------------   
Gelezen bij nu.nl d.d. 06.02.18
Bondscoach Koeman ziet 'heel veel toekomst' bij Nederlands elftal.
Ronald Koeman denkt dat hij de aangewezen persoon is om het Nederlands elftal na jarenlange afwezigheid weer naar een eindronde te loodsen. De kersverse bondscoach vindt het wel noodzakelijk dat er dingen gaan veranderen.
Lees meer bij nu.nl        
Gelezen bij nu.nl d.d. 08.02.18
Marleen Barth treedt terug als PvdA-senator na vakantie tijdens donordebat.
Eerste Kamerlid Marleen Barth treedt per direct terug als senator voor de PvdA, maakt ze donderdag bekend in een verklaring. Vice-fractievoorzitter André Postema neemt voorlopig haar taken over.
De afgelopen dagen ontstond veel rumoer nadat Barth dinsdag op vakantie ging naar de Malediven waardoor zij afwezig was tijdens een belangrijk debat over de donorwet in de Eerste Kamer.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 05.02.18
Dutjes op de werkvloer: 'Geef er vooral aan toe als het nodig is'.
"Het doen van een dutje leidt op korte en lange termijn tot  een verbetering van de prestaties", zegt Gerard Kerkhof, emeritus  hoogleraar psychofysiologie van de 24-uurs ritmiek en slaap aan de  Universiteit van Amsterdam.
Het effect daarvan duurt twee tot  drie uur. "Een dutje compenseert natuurlijk niet een eventueel  slaaptekort. Het is een kortdurende boost, die mensen nodig kunnen  hebben", zegt Kerkhof.
Lees meer bij nu.nl
--------
Lees ook "Powernaps maken gelukkiger dan ...." (2017) bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 04.02.18
De Luizenmoeder trekt 'uitgesteld' opnieuw recordaantal kijkers.
De derde aflevering van de serie De Luizenmoeder heeft een record 'uitgesteld kijken’ gevestigd. In de week na de tv-uitzending keken nog 1,5 miljoen mensen naar de aflevering.
Het is voor het eerst dat er 'uitgesteld’ zo veel mensen naar een programma kijken, bevestigt de Stichting Kijkonderzoek zondag..
--------   
Lees meer bij nu.nl
Lees ook "Dit is het"  bij nu.nl
--------
Lees ook "Hoe komen ze aan Koude Kak?"  bij willemwever.kro-ncrv.nl
--------
Gelezen bij nu.nl d.d. 03.02.18
Baudet doet aangifte wegens smaad en laster tegen minister Ollongren.
Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, heeft wegens smaad en laster aangifte gedaan tegen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken).
Tijdens een persconferentie heeft Baudet alle beschuldigingen van racisme van de hand gewezen.     
Lees meer bij nu.nl
------------
05.02.18 --- Interne democratie? Ruzie:Twee kritische leden uit de partij gezet.
Lees het bij nu.nl
------------
Lees óók  "Factcheck: de familie Baudet, een geslaagde vluchtelingenfamilie" bij fasol.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 02.02.18
Frauderende directeur Laurentius verzet zich tegen celstraf          
Voormalig directeur Walter V. van Laurentius gaat in hoger  beroep tegen zijn veroordeling voor oplichting van de Bredase  woningcorporatie. Hij kreeg donderdag van de rechter 2,5 jaar celstraf.V. meent dat hij moet worden vrijgesproken van het grootste deel van de beschuldigingen, aldus zijn advocaat Ronald Drenth.
Lees meer bij nu.nl
Lees óók bij DeVolkskrant.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 01.02.18
Aangifte Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis tegen tabaksproducenten.
Het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AVL) doet als eerste  ziekenhuis van Nederland aangifte in een lopende strafzaak tegen vier  grote tabaksfabrikanten wegens zware mishandeling..  
Strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq is blij met de aangifte van  het ziekenhuis. "Artsen moeten zich veel meer verdiepen in  nicotineverslaving om zo hun patiënten beter te kunnen voorlichten.  Uitleggen hoe ze worden voorgelogen, wat nicotineverslaving is en hoe  moedwillig en kwaadaardig de fabrikant en het product zijn", stelt Ficq.     
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 31.01.18
Nederland op plaats vijf beste rechtsstelsels ter wereld.
Nederland blijft op de vijfde plaats staan op de ranglijst van landen met de beste rechtssystemen ter wereld.
Alleen de Scandinavische landen hebben een nog beter stelsel, blijkt uit de jaarlijkse lijst van het World Justice Project, een internationale onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het recht..
Over de  hele wereld is het met de rechtsstaat  erg achteruit gegaan....       
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.01.18
Guggenheim Museum biedt Trump gouden toiletpot aan.           
Het Guggenheim Museum in New York heeft de Amerikaanse president Donald Trump een gouden toiletpot aangeboden. Het museum deed dit nadat het Witte Huis een verzoek had ingediend om een Van Gogh te mogen lenen voor de kamer van Melania.         
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 25.01.18
Verwantschapsonderzoek moord Nicky Verstappen verder uitgebreid.           
De politie neemt wangslijm af van de mannen binnen een bepaalde  leeftijdscategorie die nu of in 1998 woonden in de buurt van de  Brunssummerheide, waar de 11-jarige Nicky werd vermoord. Als iemand  familie is van de man wiens sporen zijn gevonden bij het onderzoek naar  de moord op Nicky, kan dat uiteindelijk leiden naar de dader.
Eind vorig jaar werd bij 1500 personen al DNA afgenomen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 24.01.18
Frans kappersbedrijf neemt 35 zaken van failliete keten Yes! over             
De zaken van Yes! gaan onder de huidige naam verder. De overname heeft volgens de kopers ''vooralsnog" geen gevolgen voor het personeel.
Provalliance is het grootste kappersbedrijf van Europa en de op een na grootste kappersketen wereldwijd. Het bedrijf heeft ruim drieduizend kapperszaken en 20.000 werknemers.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.01.18
Willemijn Verkaik moest leren pottenbakken voor musical Ghost
Willemijn Verkaik, die het hoofdpersonage Molly vertolkt in de Duitse versie van de musicalbewerking van de film Ghost, moest leren pottenbakken voor de fameuze scène.
"Ik heb daar echt een cursus voor moeten doen", bekent de 42-jarige actrice.
"Achter zo'n schijf gaan zitten lijkt veel gemakkelijker dan het is. Je moet dat echt trainen; het leidt enorm af als je op het podium zomaar een beetje gaat klunzen met die klei."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 20.01.18
Franse topkok Paul Bocuse (91) overleden
De wereldberoemde Franse topkok Paul Bocuse is vrijdagnacht overleden in zijn slaap. Hij is 91 jaar oud geworden.  
Bocuse was een van de grondleggers van de Nouvelle Cuisine, waarmee hij  alle regels van de Franse keuken overboord gooide.
De kookstijl kent  lichte en verse ingrediënten en wordt vaak in kleine porties geserveerd.       
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 19.01.18
Wereld Meteorologische Organisatie bevestigt extreme warmte in 2017   
Het jaar 2017 geldt als een van de drie warmste jaren sinds de temperaturen nauwkeurig worden bijgehouden. Dit bevestigt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) donderdag.
De extreme warmte in 2017 werd veroorzaakt door veel extreme weersomstandigheden zoals catastrofale orkanen, slopende hittegolven en grote droogte.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 19.01.18
Aantal inbraken tijdens feestdagen gedaald ten opzichte van voorgaande jaren    
Tijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is minder ingebroken dan de jaren ervoor. Afgelopen kerst noteerde de politie achthonderd inbraken, tegenover 1.068 het jaar ervoor.
Daarnaast werden 536 inbraken die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden gemeld, tegenover 727 een jaar eerder. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 18.01.18
Drie doden door storm in Oost-Nederland        
Drie mensen in Oost-Nederland zijn donderdag om het leven gekomen door de westerstorm. Dat meldt de politie.
Een van de slachtoffers is een 62-jarige man uit Enschede. Rond 11.45  uur viel een boom op een auto ter hoogte van de Goolkatenweg. De  politie is ter plekke aanwezig.
     
Ook is een 62-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen. Hij  overleed nadat hij een tak op zich kreeg bij Olst. Volgens de politie  stapte de man uit om een tak van de weg te verplaatsen, daarbij viel een  andere tak op de man zelf.
De politie meldt via Twitter dat ook  in het Gelderse Lingewaal een 66-jarige man is omgekomen en een andere  van 34 jaar zwaargewond is geraakt.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.01.18
Zeldzame solofilm van Stan Laurel ontdekt in Fries Film Archief          
Het Fries Film Archief heeft in zijn collectie een bijzondere versie  ontdekt van Detained, een solofilm van de Britse acteur Stan Laurel uit  1924. Daarop staan scènes met special effects, die tot op heden als  verloren werden beschouwd...    
Lees meer bij nu.nl
"If you must make a noise, make it quietly." "Als je een geluid moet maken, maak het dan zachtjes."
Oliver Hardy
quietly: ongemerkt ; geruisloos ; ongezien ; geluidloos ; rustigjes ; stilletjes ; op zijn gemak ; geluidsarm
rustig ; kalm ; sereen ; bedaard ; onbewogen ; gelijkmoedig ; kalmpjes ; stil ; vredig ; vreedzaam ; rustig aan ; stilletjes aan
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.01.18
Papieren telefoongids houdt definitief op met bestaan           
De Telefoongids verschijnt dit jaar voor het laatst in boekvorm, na bijna honderdveertig jaar trouwe dienst. De uitgever van de bekende gidsen trekt de stekker uit de papieren editie omdat onderzoek uitwijst dat bijna iedereen tegenwoordig online zoekt naar telefoonnummers. Ook wordt de gids steeds meer als milieubelastende verspilling gezien..         
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 07.01.18
Provincie moet terugkeer van wolf in Groningen beter begeleiden'            
De Partij voor de Dieren wil dat het Groningse provinciebestuur meer  doet om de terugkeer van de wolf in goede banen te leiden. De partij  acht de kans groot dat wolven in de nabije toekomst een roedel zullen  stichten in Oost-Groningen en vindt dat de provincie daar onvoldoende op  is voorbereid.         
Lees meer bij nu.nl
Lees óók "Wolven paren veel met honden" bij :nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 05.01.18
Guus Kuijer (75) wil gelovigen niet kwetsen             
Guus Kuijer heeft dit jaar zijn serie De Bijbel voor Ongelovigen  gecompleteerd. De schrijver vindt de bijbelse teksten niet heilig, maar  wil gelovigen ook niet kwetsen.
"Ik zie de bijbel als een waardevol erfstuk, de basis van onze cultuur.  Ik begrijp dat mensen vroeger geloofden in hogere machten, de wetenschap  was immers nog niet vergevorderd. Ik vind het fascinerend dat men zich  duizenden jaren geleden óók al bezighield met de vraag: hoe is dit alles  ontstaan?", zegt Kuijer in een interview in Nederlands Dagblad.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.12.17
3300 kilo illegaal vuurwerk ontdekt  
AMSTERDAM - In Zuid-Holland is zaterdagmiddag 3300 kilo illegaal vuurwerk ontdekt.
Het  vuurwerk zat in twee busjes, waarvan de een bij Dordrecht en de ander  in Rotterdam door agenten werd doorzocht. Vier mensen zijn aangehouden,  meldt de politie.
De politie  kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een tip van de douane. Die  had gemeld dat illegaal vuurwerk de regio Rotterdam-Rijnmond op zou  komen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.12.17
Bijna 1,7 miljoen kijkers voor uitzendingen kersttoespraak koning
De kersttoespraak van koning Willem-Alexander op televisie heeft op eerste kerstdag bijna 1,7 miljoen kijkers getrokken. Aan het begin van de middag keken bijna 1,3 miljoen mensen en naar de herhaling later op de middag keken nog eens 390.000.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.12.17
J.K. Rowling op Buckingham Palace geridderd.
J.K. Rowling is dinsdag toegetreden tot de prestigieuze Orde van de  Broeders van de Eer. De Britse schrijfster van de Harry Potter-reeks  werd op Buckingham Palace door prins William geëerd vanwege haar  bijdrage aan de literatuur en filantropie.         
Lees meer bij nu.nl
Bekijk een dooddoenerslijst bij clicheschatkamer.wordpress.com
Kijk óók bij Dooddoener
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.12.17
Boot uit Kameleon-serie vermoedelijk gestolen.
Het bootje uit de binnenkort te verschijnen Kameleon-serie is spoorloos. Regisseur Steven de Jong ontdekte donderdag dat hij was verdwenen uit zijn loods in Hartwerd, waar hij hem woensdag nog had gestald.
De Jong had de Kameleonboot te leen voor de laatste opnames van zijn kinderserie. In de loods was geen inbraakschade. De beheerder van het bootje, Kameleondorp in Terherne, gaat ervan uit dat de boot bij wijze van grap is gestolen. (?)
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.12.17
Camiel Eurlings komt alsnog met verklaring mishandeling ex-vriendin
Camiel Eurling komt op verzoek van het NOC*NSF alsnog met een verklaring over de mishandeling van zijn ex-vriendin in 2015. Het NOC*NSF, waarvan hij bestuurslid is, wil van Eurlings een "publieke biecht".
De organisatie hoopt volgens De Volkskrant op die manier dat de rust herstelt. "Hij berokkent de sport nog steeds schade", vertelt een anoniem bestuurslid. Een ander bestuurslid zegt dat de rust niet zonder inzet zal terugkeren. "En wij zijn toch het gezicht van de Nederlandse sport. Het is daarom aan hem om iets te doen."
Lees meer bij nu.nl

Ruim een week later: Bewering: Ik heb géén straf gehad (Geen boete en taakstraf) ....... En dan: Ik heb slechts een kleine werkstraf uitgevoerd en het is geschikt. Ofwel is de aanklacht ingetrokken en/of meneer is er vanaf gekomen door zijn invloed. Er waren géen zware verwondingen volgens Eurlings.. Na twee en een half jaar biedt hij met een mond vol meel zijn excuses aan. Erg duidelijk is het niet...
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 20.12.17
Myanmar weigert Verenigde Naties-rapporteur toegang tot land    
De speciale VN-rapporteur voor de mensenrechten, Yanghee Lee, krijgt tijdens de rest van haar ambtstermijn geen toegang meer tot Myanmar. Dat heeft het land woensdag in een verklaring bekendgemaakt.
De Koreaanse rapporteur zou volgende maand naar Myanmar afreizen, maar de regering wil haar op geen enkele manier helpen bij haar onderzoek, die onder meer draait om misbruik tegen Rohingya-moslims in de deelstaat Rakhine.
Volgens Lee bevestigt het besluit van Myanmar haar vermoedens dat daar mensenrechten worden geschonden. "Dit kan alleen maar gezien worden als een sterke aanwijzing dat er iets vreselijks gebeurt in Rakhine, evenals in de rest van het land", concludeert ze.  
Lees meer bij nu.nl
Lees over het boeddhisme
Gelezen bij nu.nl d.d. 17.12.17
Pentagon deed jarenlang geheim onderzoek naar UFO's         
Het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten heeft jarenlang in het geheim onderzoek gedaan naar UFO's en onverklaarbare luchtfenomenen.
Dat bevestigt het Pentagon tegenover de New York Times.
Het onderzoeksprogramma onderzocht jarenlang meldingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten, zo blijkt uit verklaringen van Defensie, interviews met betrokkenen en documenten. De budgetten voor het programma waren diep weggestopt in de defensiebegroting. .  
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 16.12.17
'Niet blij met je cadeau? Dan kun je het beste toneelspelen'         
In geen enkele maand worden zo veel cadeaus uitgewisseld als in de  decembermaand. NU.nl vroeg aan experts waarom we zo graag presentjes  geven, wat het met ons doet en hoe je het beste kunt reageren als je een  minder leuk cadeau krijgt.    
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  detelegraaf.nl d.d. 04.12.17
Agent laat dronken vrouw achter het stuur kruipen           
BRUSSEL - Een  agent heeft een 21-jarige vrouw verplicht om plaats te nemen achter het  stuur van haar auto om deze te verplaatsen terwijl ze duidelijk  beschonken was. Zodra ze de sleutels in het contact stak, kwam de  diender met een alcoholtest op de proppen en liet hij haar blazen.
Haar rijbewijs werd ingetrokken. „Misbruik van macht”, zo oordeelde de politierechter later...      
Lees meer bij detelegraaf.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 03.12.17
Ilja Gort vond kookboek maken met vriendin 'verschrikkelijk'           
Ilja Gort heeft samen met zijn vriendin Caroline d'Hollosy een kookboek  uitgebracht, getiteld Chateaukoken voor iedereen. De wijnboer en  schrijver vertelt dat het maakproces niet heel eenvoudig ging.         
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 01.12.17
Prehistorische vrouwen hadden sterkere armen dan moderne atletes             
Prehistorische vrouwen hadden waarschijnlijk beter getrainde armen dan moderne topsporters, zo blijkt uit een nieuwe studie.
De bovenarmen van vrouwen die leefden in de steentijd, bronstijd of ijzertijd waren gemiddeld vijf tot tien procent sterker dan de armen van topatletes uit deze tijd.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 28.11.17
Youp van 't Hek na oudejaarsconference weer het theater in.
Youp van 't Hek komt na zijn oudejaarsconference met een nieuw cabaretprogramma. Dat zegt hij dinsdagavond in het tv-programma Volle Zalen. "Mijn cardioloog heeft me genezen verklaard, ik voel me als herboren en heb weer veel lol in optreden."
Van 't Hek verheugt zich op een nieuwe tournee langs de theaters, zo vertelt hij presentatior Cornald Maas.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1659
Gelezen bij  nu.nl d.d. 29.11.17
Arie Boomsma ondergaat opnieuw haartransplantatie.
Boomsma geeft toe dat zijn keuze ook "een beetje met ijdelheid te maken  heeft". "Maar ik voel me er goed over, en ben blij dat ik het heb  gedaan." .
"Je zag het in mijn programma's op televisie, als ik een shot uitliep of met mijn rug naar de camera draaide", vertelt de presentator op zijn eigen website.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1658
Gelezen bij  nu.nl d.d. 28.11.17
Politie India zet olifanten in om krakers uit natuurpark te verdrijven.
De politie in het noordoostelijke deel van India heeft een  ongebruikelijke manier om krakers te verdrijven. Ze hebben olifanten  ingezet om illegale huizen in een natuurgebied te slopen en de mensen te  verjagen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1657
Gelezen bij  nu.nl d.d. 25.11.17
'Vliegen dragen meer ziektes bij zich dan gedacht'.
Brom- en huisvliegen zouden veel meer ziektekiemen meedragen dan aanvankelijk werd aangenomen.
Uit een nieuwe wetenschappelijke studie van de NTU Singapore blijkt dat vliegen gemiddeld meer dan 300 verschillende ziekteverwekkers met zich meedragen.
Voor het onderzoek bestudeerden wetenschappers de micro-organismen van 116 huis- en bromvliegen, afkomstig van drie verschillende continenten. Hieruit bleken sommige insecten wel honderden soorten ziekteverwekkers bij zich te hebben, waarvan een groot deel ook schadelijk kan zijn voor de mens. Zo werden verwekkers gevonden die onder meer buikgriep en longontsteking veroorzaken..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1656
Gelezen bij  nu.nl d.d. 23.11.17
Rijksministerraad eist aftreden demissionair premier Sint Maarten.
De Rijksministerraad, waarin het Nederlandse kabinet en de  gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn  vertegenwoordigd, eist dat demissionair premier van Sint Maarten William  Marlin aftreedt. Zolang Marlin blijft zitten, maakt Nederland geen cent  over voor de wederopbouw van het eiland dat in september werd getroffen  door de orkaan Irma..
Sint Maarten verkeert al weken in een politieke, maar ook humanitaire crisis als gevolg van de orkaan Irma.
Lees meer bij nu.nl
De premier had eerder al moeite met een in te stellen Rekenkamer als controle op de hulpgelden. Ook beschuldigde hij de Nederlandse mariniers van nalatigheid bij de plunderingen op het eiland. ( Later bood hij zijn excuses aan..)
< Inhoud-1655
Gelezen bij  nu.nl d.d. 23.11.17
Beppie Melissen speelt dementerende oma in familiefilm.
In Kapsalon Romy speelt Melissen de 69-jarige oma Stine die  haar kleindochter Romy na school met frisse tegenzin opvangt in haar  kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De  kapster worstelt met beginnende alzheimer...
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1654
Gelezen bij  nu.nl d.d. 22.11.17
Oorlogsmisdadiger Mladic krijgt levenslang voor genocide.
De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic is woensdag  schuldig bevonden aan het plegen van genocide in Srebrenica. Het  Joegoslavië-tribunaal in Den Haag heeft hem woensdag een levenslange  gevangenisstraf opgelegd...
Lees meer bij nu.nl
Helaas zijn er ook nu weer duizenden grote en kleinere misdadigers die de dans ontsprongen zijn. Deze leven rustig verder in Bosnië, Servië en Kroatië. Het  Joegoslavië-tribunaal  gaat stoppen....
< Inhoud-1653
Gelezen bij  nu.nl d.d. 20.11.17
Naaktfoto's 18-jarige Madonna worden geveild.
Foto's van een 18-jarige Madonna die naakt poseert voor de camera worden geveild. De 108 foto's zijn voor zover bekend de eerste naaktfoto's van de zangeres.         
Op de foto's en de negatieven die worden geveild is de zangeres te zien terwijl ze geheel naakt danst. Op andere foto's, in handen van TMZ, draagt ze een shirt maar is ze aan de onderkant naakt..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1652
Gelezen bij  nu.nl d.d. 20.11.17
'Kinderen in Nederland hebben weinig vertrouwen in wereldleiders'.
Als het aan Nederlandse kinderen ligt zouden wereldleiders vaker naar  hen moeten luisteren. 84 procent van de kinderen is van mening dat de  wereld dan beter af zou zijn, blijkt uit onderzoek van Unicef..
Lees meer bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud