cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Hindoes hindoeïsme | cartoon

Inhoud 22
2037.

Massahysterie . ----- Holy Cow!

----- ----- In 1992 braken 150.000 hindoes de Babri-moskee in Ayodhya (India) tot de grond toe af omdat die op de plek waar god Rama geboren was, zou staan. ----- Deze religieuze vernielzucht stond aan het begin van de opmars van de hindoe-nationalisten naar de parlementaire meerderheid. ----- In het begin van de zestiende eeuw (1528–29), toen India net voor een groot deel door de islamitische Mogoldynastie overheerst werd, bouwde India’s eerste Mogol-keizer Babur deze omstreden moskee. Er zijn diverse rechtszaken geweest. De hindoes mogen hun tempel bouwen en de moslims krijgen een eigen stuk grond. (Laatste stand van zaken)

----- Veel moslims werden tijdens de verwoesting van de moskee in 1992 vermoord..

----- De hindoenationalisten spelen in op de angst van hindoes. Ze wakkeren de gedachte aan dat moslims als buitenstaanders en indringers de heilige plekken in beslag willen nemen.. Met een te bouwen Ram-tempel denken de hindoes dat een vroegere fout in de geschiedenis rechtgezet wordt. Vroeger, tijdens de groeifase van de hindoenationalisten, steunde Modi's partij deze hindoefanatiekelingen. Nu...(?).

----- ----- ----- Februari 2020: In New Delhi breken onlusten uit en vallen er doden tijdens felle protesten omtrent een door de hindoemeerderheid ingevoerde burgerschapswet.

Religieuze minderheden uit Bangladesh, Pakistan en Afghanistan kunnen volgens die wet de Indiase nationaliteit krijgen. Ongeregistreerde, documentloze christenen, hindoes en sikhs kunnen Indiër worden, maar moslims niet. De hindoepartij van Narendra Modi joeg de wet in december 2019 door het palement. Toen vielen er al 1500 doden.... Er komen weer rechtszittingen. 28.02.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud