cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Groenland te koop? | cartoon Trump USA

Inhoud 21
1946.

Everything is for sale. Alles is te koop.----- Het aanbod van Trump om Groenland op te kopen is niet de eerste keer dat de USA Groenland (60.000 inwoners) in het vizier hebben..----- 21.08.19 ad.nl

----- Koude oorlog: Bij de aanvang van de spanningen met met de Sovjet-Unie (Rusland, OekraΓ―ne, Wit-Rusland, Letland, Litauen, Esttland etc. etc.) in 1946, heeft Amerika al een keer 100 miljoen dollar geboden voor het gebied.----- Een kleine eeuw eerder, in 1867, heeft men ook al eens een aankoop gesuggereerd. In die tijd hadden de Amerikanen zelfs de intentie om zowel Groenland als IJsland op te kopen.

----- Op een zeker moment wilde de USA Alaska zelfs tegen Groenland ruilen. Denemarken ging, net zoals nu, nooit op het aanbod in..

----- Het laatste aanbod van Trump gebeurde, terwijl de Amerikanen in NAVO-verband al sinds 1951 kunnen doen wat ze willen op hun meest noordelijke vliegveld, Thule Air Base.

-----

Het probleem voor de Amerikanen zijn de Chinezen, die zich ook al op Groenland laten zien bij zakelijke onderhandelingen. In Groenlands ondergrond zitten kostbare metalen.----- De Amerikanen hebben de Chinezen tot nu toe altijd geblokkeerd met eigen initiatieven.

----- Nu de Denen Γ©n de Groenlanders niet 'goed' reageren, speelt Trump 'de beledigde' en komt hij niet op staatsbezoek. Dat bezoek stond al vast.

----- Hij loopt de diplomaten, die over allerlei veiligheidszaken praten, voor de voeten en beledigt de Denen....

----- 23.08.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud