cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Discriminatie | cartoon

Inhoud 23
2149.

Rassenscheiding, apartheid, discriminatie, ongelijkheid, achterstelling.----- In Zuid-Afrika werden vroeger (tot 1990 ongeveer) de rassen gescheiden. Ze moesten officieel in aparte gebieden wonen en men mocht vaak alleen tijdelijk of voor werk in elkaars gebied verblijven..

----- De zwarte mensen woohden apart van de meestal rijkere blanke inwoners en konden wel in de blanke gebieden komen of er tijdelijk wonen om werk voor hen uit te voeren.

----- Dit noemde men apartheid in Zuid-Afrika.

----- In de Verenigde Staten bestond vroeger ook een scherpe rassenscheiding. Men moest net als in Zuid-Afrika achter in de bus gaan zitten of met aparte bussen reizen als men zwart was. Ook in de trein was er een scheiding...

----- O.a. door de vroegere ongelijkheid (slavernij, apartheid etc.) is men vaak in een economische en sociale ongelijkheid blijven steken en ook de letterlijke discriminatie is nog steeds niet helemaal opgelost.

----- Vaak is er รณรณk in Nederland nog verhulde discriminatie als z.g. allochtonen solliciteren of bijv. een huis willen huren........

----- In veel landen bestaat, ondanks dat de mensen voor de wet gelijk zijn, toch nog discriminatie.

----- 04.12.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud