cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Deze site : cartoons, spotprenten, illustraties

Leesinfo

Deze site


• Deze tekensite.

De tekeningen gaan over: politiek, sociale zaken. Kortom over alles wat het leven te bieden heeft.


• Geen inkomsten

Met deze tekensite wordt geen geld verdiend d.m.v. reclame e.d. Ze kost alleen maar geld...


• Deze webstek

Deze webstek is niet verantwoordelijk voor wat u op de gelinkte sites aantreft.


• Kopiëren kan altijd.

Kopieerders van deze tekeningen worden wettelijk gezien niet de auteur of eigenaar van de tekening. Ze mogen er dus ook geen veranderingen in aanbrengen.
Commercie mag er niet mee bedreven worden.
Deze site is niet verantwoordelijk voor gebruik van kopieën die, anders dan voor normaal thuis- en hobbygebruik, mogelijkerwijs rondgaan in allerlei rare, nare en eventueel onwettige situaties. Deze site keurt dit laatste ten stelligste af..


• Plaatjes op internet .... niet altijd veilig.

Als men bij zoekopdrachten (bijv. bij Google) bij de weergegeven afbeeldingen een plaatje aantikt, kan dat een gekopieerd plaatje van deze site zijn dat naar een vreemde link leidt; vooral bij de plaatjes die onder de sitevermelding direct al bij de zoekresultaten verschijnen als men midden op de Google-pagina spotpen.nl ingegeven heeft. . Google blijft de orginele herkomst van 'gejatte' plaatjes visueel met de term 'Afbeeldingen van spotpen.nl' tussen de zoekresultaten weergeven, ..... maar let zelf als aantikkende internetter op de eventuele linke link daarbij!
Hier kunnen vreemde snoeshanen onder zitten, die met pop-ups komen met daarin z.g. enquêteformulieren, prijzen etc. Mogelijkerwijs gebruikt een sekssite zo'n plaatje als toegangspoort.
In een enkel geval werd bij een test van deze cartoonist de browser geblokkeerd. Er kwam een tekst met een bijgevoegd telefoonnummer. In die tekst stond de melding dat Microsoft gebeld moest worden om de zaak op te lossen.
Gelukkig zette de cartoonist de computer direct uit door de startknop ingedrukt te houden; keihard uit dus.
Daarna werd de computer, die allerlei zaken moest herordenen, weer opgestart door de cartoonist (Zonder terug te gaan naar die blokkerende browser! Die bleef uit... met zijn blokkerende startscherm.).
De computer werd door de cartoonist teruggezet naar een vorig herstelpunt en met de virusscanner (Crabcleaner kan ook) werden alle cookies en oude bestanden weggeveegd. Daarna blokkeerde de browser de zaak niet meer met dat foute, de zaak vastzettende browserstartscherm; het foute scherm kwam niet meer te voorschijn.
Als men kopieert, let dan op de orginaliteit van de link of ga naar spotpen.nl (en vermeld de orginele bron: spotpen.nl).


• Deeplinken.

S.v.p. niet deeplinken via een rechtstreekse ingebedde koppeling naar een plaatje op deze site. Dit kost DEZE webstek bandbreedte .... Linken naar een complete pagina via een duidelijke zichtbare koppeling in andermans site kan natuurlijk wel...


• Deze webstek is getest met:

MS Internetexplorer, Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera en Apple Inc Safari....
Op oude ipads e.d. werkt de site wellicht niet meer goed, omdat de browser wellicht te oud is en niet meer geüpdatet kan worden op zo'n oud apparaat..


• Beeldscherm.

Het beeldscherm van de computer waarop deze tekeningen gemaakt zijn, is afgesteld in Windows.
Slecht beeld? Te grijs, te licht of te donker....??
Misschien ligt het aan de afstelling van het beeldscherm... Niet ? Dan is het een kwestie van smaakverschil .......
De helderheid van het beeld heeft vaak ook te maken met een schuine stand van het scherm of met een schuine inkijk-hoek. Op de ipad bijv. heeft een schuine inkijk weinig invloed ... (Betere schermkwaliteit)
Kwaliteitsvoorbeeld: Op schermen van mindere kwaliteit wordt dat wat als grijs bedoeld is vaak blauwachtig weergegeven; een kleurechtheidsprobleem dus.


• Inspiratiebronnen

Bronnen, bronvermeldingen en links kunnen andere sites in beeld brengen .... De wikipedia is ook een bron.


• RSS Feed

RSS-feed-informatie op startpagina . Je kunt die soms in browsers openen door erop te klikken (soms bovenin bij een icoontje). Meestal moet men in de browser bij extensies een RSS-feeder toevoegen. Óók kan een aparte RSS-app geïnstalleerd worden. Hierin kan men de url van de website plakken.


• Pagina vernieuwen

Het kan zijn dat er een verouderde, ergens anders in een cache van de browser opgeslagen pagina weergegeven wordt. Geen nieuwe prent te zien. -- PAGINA VERNIEUWEN---. Rechtsklikken en vernieuwen of herladen doen. Dit geldt voor alle pagina's met wisselende inhoud. Men kan óók bovenaan bij de browser langs de invulstrook op klikken. Overigens kan men bij de instellingen van de browser de browsergegevens wissen: zoals cache-pagina's van bezochte websites, cookies, wachtwoorden etc.


• Plaatjes zijn ook links of koppelingen:

Klik op de plaatjes . Iedere cartoon of plaatje is een link naar iets.
Klik op de spotprenten en illustraties om bij een volgende te komen.
Klik of tik in de CARTOONSHOW op de tekeningen om de INFORMATIE in een popup te zien.


• Zoeken op de pagina.

Dit kan met Ctrl en f bij de meeste browsers. Op de ipad e.d. is het op een andere manier mogelijk.


• Zoeken op de site.

Als stopt met draaien of als de streepjesactiviteit van de pagina stopt en "Geen resultaten gevonden" blijft staan, is er niets gevonden.
De woorden dienen juist gespeld te zijn.
Woordinvoer zoals apen vindt óók gapen, geslapen enz. Het is géén Google. ..... Probeer eventueel iets anders. Bijv. mensapen of primaten.
Gebruik koeien i.p.v. koe (te klein en deel van andere woorden). Vermijd kleine algemene woorden zoals ''van'' in Maarten van Rossem. Voer dan Maarten Rossem of alleen Rossem in. Laat bij Don Quichot het stukje ''Don'' weg. Bij Bob Dylan "Bob" weglaten. Maak van meervoud enkelvoud óf omgekeerd. Zoek andere woordvormen bij een betekenis. Hoe langer of hoe aparter het woord is, hoe beter het zoekresultaat is.
Als er alleen plaatjes zijn gevonden, worden die plaatjes afgebeeld. Zijn er pagina's? Dan moet het hokje voor plaatjes apart aangeklikt worden....
Het zoeken gaat tamelijk langzaam, maar bij enig geduld werkt het...


• Schermvriendelijke webstek. (Responsive website -Eng.)

Deze webstek is te bekijken op pc, laptop, tablet en mobiel.


• spotpen.nl

Spot kan wijzen op op echte spot, ironie, satire en parodie, maar ook op licht. Denk aan spotlight. Spotjes (lichtjes). Een getekend licht werpen op... Een illustrerend beeld van iets.


• Cartoonshow:

Klikken, aanraken, vegen of tikken.
Met de muiscursor kan overal geklikt worden. Bij aanraakschermen (telefoon, ipads etc.) kan men het beste de tekening net bóven de onderrand met een vinger zachtjes (aantippen) aanraken om een pop-up-info-tekst bij het plaatje te krijgen.


• Tekenprogramma.

De afbeeldingen werden tot augustus 2014 gemaakt met Corel Painter Classic. Na die tijd met Corel Painter 2015.


• Corel Painter

Corel Painter is een grafisch programma. Het is beschikbaar voor zowel Apple (Mac) als Windows. Concurrent Adobe Photoshop is vooral gericht op het bewerken van foto's, maar Corel Painter is gericht op kunstenaars (tekenaars, schilders etc). Het programma bootst natuurlijke materialen zoals olieverf en waterverf na.


• E-mail

Tik ergens op een enveloppe.star-glyph
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud