cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Oermens cartoon Denisovamens |

Inhoud 21
1963.

Geheugenbotje - Geheugenstick
----- Tienduizenden jaren geleden leefden de Denisovamensen.

-----

Op basis van het DNA, dat nog aanwezig was in een kootje van een vinger, heeft men een hoofd van een Denisovameisje uitgebeeld. (± 12 jaar)----- De wetenschappers hebben de zekerheid dat hun weergave voor 85 procent klopt.

----- De gedrongen, stevig gebouwde Denisovamensen hadden dikke lippen, brede monden, grote wenkbrauwen, lage voorhoofden, (donker)bruin haar en grote ronde hersenpannen.

----- Ze hadden wat overeenkomsten met de Neanderthalers en leken ook een beetje op ons, maar ze hadden ook een eigen bijzonder signalement.

-----

De Neanderthalers, de Denisovamensen en de Homo Sapiens (de moderne mensen) hebben op enig moment in de tijd samen in dezelfde gebieden vertoefd.

Wellicht vaker ook terwijl de ene mensensoort zich aan het verspreiden was en de andere soort aan het verminderen was.----- Vermenging: In de genen van de moderne mensen komt volgens de geleerden ook een beetje Neanderthal-erfgoed voor (en wellicht ook erfgoed van de Denisovamens).

----- De Papoea's in Nieuw-Guinea en meer mensen in het Pacifisch gebied, AustraliΓ« en Oost-AziΓ« schijnen nog erfgoed van de Denisovamens mee te dragen.

----- Door Denisova-genen konden de Tibetanen zich waarschijnlijk aan het leven op grote hoogtes aanpassen.

----- 21.09.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud