cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Coronavirus | cartoon Covid-19

Inhoud 22
2038.

Covid-19 - Coronavirus.----- Op de televisie waren beelden te zien van van trotse Chinese functionarissen, die enigszins pochend praatte over hun virusbestrijding.

----- "Wij weten hoe het moet, want bij ons loopt het aantal besmettingen terug."

----- De partij en de overheid lieten allerlei positieve beelden zien; blije mensen (en dansers) die juichend praatten over de overheid.

----- Op de tv waren ook smartphonebeelden van ietwat kritische Chinezen te zien. Enkelen ervan waren volgens de overheid nu 'ziek' en waren uit het beeld geraakt... Verdwenen.-----

Chinezen die in het buitenland zijn, worden onder druk gezet om hun opmerkingen van internet te verwijderen..----- China ziet zich van oudsher als het voornaamste land van de wereld. 'China' betekent dan ook 'Middenland' of 'Land van het Midden' ; de spil van de wereld dus.

----- Dit was onder de oude keizerrijken al zo, hoewel Chinezen nooit ver buiten China kwamen; China was groot genoeg om invloed te hebben. (Op een enkele uitzondering na. Een keizer liet bijv. schepen tot in Afrika varen.).-----

De Chinezen zeggen graag dat ze een verleden hebben van 5000 jaar geschiedenis en 7000 jaar cultuur.----- De alleroudste geschreven Chinese historische bronnen zijn inscripties op (runder)botten die bij het waarzeggen etc. gebruikt werden (orakelbotten). Ze stammen uit de 13e eeuw vรณรณr Christus..

----- 29.02.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud