cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Coronavirus | cartoon Covid-19

Inhoud 22
2038.

Covid-19 - Coronavirus. -----

----- ----- Op de televisie waren beelden te zien van van trotse Chinese functionarissen, die enigszins pochend praatte over hun virusbestrijding. ----- "Wij weten hoe het moet, want bij ons loopt het aantal besmettingen terug." ----- De partij en de overheid lieten allerlei positieve beelden zien; blije mensen (en dansers) die juichend praatten over de overheid. Op de tv waren ook smartphonebeelden van ietwat kritische Chinezen te zien. Enkelen ervan waren volgens de overheid nu 'ziek' en waren uit het beeld geraakt... Verdwenen.

----- Chinezen die in het buitenland zijn, worden onder druk gezet om hun opmerkingen van internet te verwijderen..

----- China ziet zich van oudsher als het voornaamste land van de wereld. 'China' betekent dan ook 'Middenland' of 'Land van het Midden' ; de spil van de wereld dus. Dit was onder de oude keizerrijken al zo, hoewel Chinezen nooit ver buiten China kwamen; China was groot genoeg om invloed te hebben. (Op een enkele uitzondering na. Een keizer liet bijv. schepen tot in Afrika varen.).

----- ----- ----- De Chinezen zeggen graag dat ze een verleden hebben van 5000 jaar geschiedenis en 7000 jaar cultuur.

De alleroudste geschreven Chinese historische bronnen zijn inscripties op (runder)botten die bij het waarzeggen etc. gebruikt werden (orakelbotten). Ze stammen uit de 13e eeuw vóór Christus.. 29.02.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud