cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

churchill-syndrome

Inhoud 23
2127.

Het Churchillcomplex of het Churchillsyndroom.

------- Syndroom:

Een complex - Alles wat samen bij een ziekte tot uiting komt.: de verschijnselen. Bijvoorbeeld het Downsyndroom of het syndroom van Down.

------- Groot-Brittannië (vooral Engeland) leeft voor een groot deel nog in het verleden..

------- De Angelssaksische landen USA en Groot-Brittannië hebben sinds Churchill vaak het gevoel gehad dat ze de wereld opnieuw moesten redden. Soms pakte dit goed uit, maar misschien nog wel vaker niet.

------- Denk aan de gretigheid waarmee Tony Blair de Amerikaanse president Bush bijna blindelings volgde in de oorlog in Irak; aan de gevolgen daarvan en waarmee de wereld nog steeds zit..

------- De Bondsrepubliek Duitsland deed tot de verbijstering van de Angelsaksen niet mee... Wellicht ook omdat Duitsland niet alles geloofde van het verhaal over de chemische wapens die Irak zou hebben.

------- Het feit dat ze Hitler verslagen hebben, geeft de Engelsen (terecht) een trots gevoel.


------- De Engelsen hebben echter soms nog steeds een meewarig gevoel ten opzichte van het Europa dat ze van Hitler gered hebben. (Engelse tv-humor).

------- Ook leeft in het Engelse bewustzijn, ondanks het verlies van bijna alle koloniën, nog steeds dat oude historische gevoel van een wereldrijk (te zijn)..

------- Door zich steeds bij Amerikaanse 'wereld-democratiseringsdaden' aan te sluiten en Churchill als inspiratiebron boven de markt te laten hangen, dachten de Engelsen inspirerend te werken en hun grootsheid (grandeur) te behouden.

------- In feite bestaat er een reële kans dat ze politiek en economisch gezien steeds meer een soort aanhangwagen of satellietstaat van de USA worden.

------- 25.10.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud