cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Bowlen - kegelen - bowling -cartoon

Inhoud 21
1978.

Omverkegelen - kegelde omver - heeft omvergekegeld : al kegelend iets omwerpen.----- Bowlen is een sport waarbij men met de bowlingbal alle tien de pins (kegels) omver probeert te gooien.----- Het meer gelikte bowlen (bowling) is ontstaan uit het klassieke kegelspel.
Kegelen doet men men met 9 kegels en bowlen gebeurt met 10 pins (kegels).

-----

De kegelbal heeft maar รฉรฉn gat om de duim in te steken. Hij is ook veel zwaarder dan een bowlingbal.----- Kegelen is veel moeilijker dan het bowlen. Bij het kegelen moet je de bal heel goed rechtuit schuiven. De baan heeft slechts een breedte van 30,5 centimeter.----- Bowling is een grotere sport in Nederland dan het kegelen.

----- De kegelbond heeft veel minder leden en heeft minder financiรซle middelen.----- Het kegelen begon in de oertijd met met het rollen van een ronde kei.
Later rolde men met een ronde kogel of een bal.

----- In een Egyptisch graf van een kind (5000 v. Chr) heeft men delen van een kegelspel ontdekt. Het leek op het tegenwoordige spel. Kegelen is dus een van de oudste sporten.

----- Het Amerikaanse Congres Bowling werd 1895 opgericht. Zij hebben in het verleden de regels van het bowlen gestandaardiseerd in de Verenigde Staten en houden de officiรซle wedstrijden.

----- 02.11.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud