cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Bavianen | cartoon

Inhoud 23
2114.

Bavianen horen bij de herkenbaarste soorten van de apenwereld. .------- Ze hebben grote kuiven haar om hun gezichten en grote, haarloze konten, die bij de vrouwtjes rood kunnen worden tijdens vruchtbare periodes..

------- Op de konten zit eelt, zodat ze op een harde stenige ondergrond kunnen zitten zonder steentjes te voelen.

------- Deze apen hebben geen grijpstaarten zoals allerlei andere aapsoorten, hetgeen betekent dat ze hun staart niet als een hand gebruiken.

------- Bavianen horen bij de grootste aapsoorten.

------- Bavianen komen in Midden-Afrika en in Arabiรซ voor. Echte bavianen leven voornamelijk in groepen op de grond; meestal op open vlaktes met hier daar begroeiรฏng, savannen, drogere gebieden en soms in wouden. De grootste troepen bestaan uit wel 300 leden. In de groep beschermen en vlooien de apen elkaar. Een dominant mannetje is meestal de aanvoerder.

------- Onderzoek: - Mannetjes worden ouder als ze gewone vriendschappen met vrouwtjes onderhouden. Het blijft dan bij vlooien en elkaar verzorgen

------- Platonische liefde: Volgens de opvattingen van NU is het een intense vriendschap of een liefdesrelatie zonder lichamelijk seksuele wensen.

------- 29.09.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud