cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Bananen republiek bananenrepubliek | cartoon

Inhoud 23
2152.

Een banaan: 'You cannot taste the banana, until you undress the banana.' 'Je kunt de banaan niet proeven, vóórdat (totdat) je de banaan ontkleedt'..----- Het woord banaal komt volgens Van Dale uit het Frans en betekent platvloers. Andere betekenissen die hier en daar aangegeven worden, zijn: NIET orgineel, NIET verfrissend, flauw, afgezaagd, alledaags, plat, ordinair, platitude, lomp, ruw, NIET hoogstaand, al té gewoontjes, zonder inhoud.

----- Op de Amerikaanse tv-zender CNN bleef het gedrag van Trump de inhoud van veel gesprekken bepalen.

----- Sommige sprekers duidden de USA al aan als een bananenrepubliek.

----- Trump tracht stelselmatig de verkiezingsuitspraken te saboteren door in allerlei staten de Republikeinen in Republikeinse staten op te stoken en ....ze verkiezingsuitslagen ongeldig te laten verklaren..

----- Tot nu toe krijgt hij geen gelijk van de rechters.

----- De sprekers op de zender betreurden de afgang van de Republikeinse Partij, waarvan heel veel parlementariërs Trump blijven volgen in zijn vreemde ondemocratische gedrag.

----- Men duidde de verschijnselen aan als een 'verrotting' of 'desintegratie' van een partij, die vroeger altijd serieus genomen werd. Dit kan volgens de sprekers gevaarlijk zijn in een land met maar twee partijen.


----- Banal (banaal), banality (banaliteit), banana republic (bananenrepubliek), bananas (bananen, niet goed snik worden = going bananas)

----- Vulgar (obsceen, schunnig, vulgair) , vulgarity (schunnigheid)

Zie ook Bananenrepubliek: ►►►cartoon-1562


----- 12.12.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud