cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Dronken Bacchus | cartoon wijn god

Inhoud 21
1952.

Bacchus: Romeinse god van de wijn, dronkenschap en roes (Griekse God:Dionysos) - Venus: Romeinse godin van de liefde (Griekse godin was Aphrodite) - Jupiter: Romeinse oppergod (Griekse god was Zeus).

----- Een bacchanaal is een braspartij, een drinkgelag, een zuiperij, een losbandig feest, een feest ter ere van de god Bacchus of een losbandig zuipfeest. -----

----- 03.09.19 nu.nl - ONDERZOEK: Door in archiefmateriaal van de Bourgondische wijnoogsten te kijken, wordt de klimaatverandering aangetoond.

----- Franse en Zwitserse geleerden laten via onderzoek waarin men ruim 660 jaar terugkijkt, zien hoe de temperaturen zich ontwikkeld hebben. ----- Opwarming: In de tempertuurslijnen kan men een versnelde opwarming van de aarde in de laatste tientallen jaren zien..

-----

De gemiddelde veranderingen bleven van jaar tot jaar meer dan 600 jaar lang aanhoudend hetzelfde (constant).

----- Ruim zes eeuwen bleef de gemiddelde oogstdatum op 28 september steken. ----- De laatste decennia (ruim 30 jaar) valt de gemiddelde druivenoogst op 15 september. In de warmste jaren begon men al in augustus te plukken. ----- 05.09.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud