cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Antibiotica | cartoon resistentie bacteriën

Inhoud 22
2035.

Een bacterie bestaat uit één enkele cel met een eigen stofwisseling.. Men noemt het een micro-organisme. Bacteriën kunnen zich snel verspreiden omdat die ene cel zichzelf in tweeën kan splitsen.----- Niet alle bacteriën zijn slecht.
----- Ons lichaam is gevuld met goede bacteriën. In de darmen helpen ze bijvoorbeeld mee in de spijsvertering..
----- De slechte bacteriën kunnen bestreden worden met antibiotica als ze er niet ongevoelig voor geworden zijn; resistente bacteriën kunnen er n.l. tegen.----- Virussen? Een virus is geen organisme met splitsende cellen zoals een bacterie.. Het bestaat niet uit een cel. Het is een eiwitstructuur zonder stofwisseling met een DNA-programma, dat in een cel geïnjecteerd kan worden. .


----- Het virus komt via lichaamssappen zoals speeksel (hoesten), vocht en bloed het lichaam binnen en neemt na het binnendringen van een lichaamscel daar de programmatische leiding over..
----- De lichaamscel gaat nieuwe virussen produceren doordat het virus, tot in het DNA van de cel, de zaak overgenomen heeft.

----- De lichaamscel gaat meestal ten onder, terwijl nieuwe virussen vrijkomen. Als het lichaam de goede antistoffen heeft, kunnen de virussen bestreden worden.

----- Antibiotica werken ALLEEN tegen (niet resistente) bacteriën.

----- Door zelflerende computerprogramma's (kunstmatige intelligentie) vergelijkend onderzoek te laten doen, heeft men een nieuw antibioticum ontdekt... 24.02.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud