cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Angsthaas complottheorie

Inhoud 23
2141.

Complottheorieën - samenzweringstheorieën - Het is allemaal een complot !----- De Paashaas kan er niet achter niet zitten, want dat is een optimistisch beest.

----- Zo'n theorie of denkbeeld gaat ervan uit dat samenzweerders of geheime organisaties bepaalde ontwikkelingen, veranderingen of ellendige toestanden met opzet veroorzaken. .

----- Zo zijn er lieden die denken dat achter het coronavirus een complot zit.

----- Soms kan er een spoortje van waarheid in zitten.

----- Denk bijv. aan contacten en afspraken die er in het verleden weleens ontdekt zijn tussen de geneesmiddelenindustrie en bepaalde artsen of aan geheime prijsafspraken in de industrie.

----- Figuren zoals de rapper Lange Frans zijn als influencer op internet actief met allerlei 'complotverhalen'. Ze zitten te praten alsof ze in de kroeg zitten. Het zijn in feite ook kroegverhalen die weinig van werkelijkheidszin getuigen.

----- Wellicht is een algemene vage tijdangst de oorzaak van die verhalen. Ontkenning van echte, onbehaaglijke feiten en een soort kortzichtige afweerreactie tegen de scherpe waarheid laten 'alternatieve waarheden' opbloeien......

----- Zelfs Trump zegt dat hij gewonnen heeft als hij verloren heeft. Het is allemaal een complot tegen HEM, Trump de Grote!

----- Misschien is hij wel angstig om de aandacht te verliezen of .... om vervolgd te worden wegens belastingontduiking etc. als hij weer gewoon burger is....

----- 19.11.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud